Pierderea poftei de mâncare? Ce probleme medicale ascunde. Apetitul pierdut poate sa determine o multitudine de alte reactii in corp, iar acest semnal este unul daunator pentru om ca intreg. A nu putea sa mananci este un semn de dezechilibru interior grav. De aceea este bine sa fie studiate posibilele cauze medicale care duc la pierderea apetitului. Iata care sunt cauzele care pot duce la pierderea apetitului!
1. Pierderea poftei de mâncare: Efectele adverse ale anumitor medicamente
Atunci cand cineva ia medicamente pentru diverse afectiuni, sansele sa simta neplaceri, mai ales in zona stomacului, sunt mari. Se poate observa asta mai ales in cazul medicamentelor anti-durere, in cazul antibioticelor sau a medicamentelor pentru presiunea sangvina, potrivit acasa.ro.
2. Pierderea poftei de mâncare: Raceala si gripa
Racelile sau gripele, precum si alte infectii, boli respiratorii, bacteriene, problemele gastrointestinale sau otravirea cu anumite substante, pot sa lase organismul cu o sensibilitate in ceea ce priveste mancarea.
CITEȘTE ȘI: Semnale de ALARMĂ pe care ți le dă organismul: Indiciile că ai probleme cu glanda tiroidă
3. Pierderea poftei de mâncare: Problemele cu tiroida
Ambele variante de probleme cu tiroida pot sa cauzeze un dezechilibru hormonal care sa aiba directia pierderii apetitului. De aceea este bine sa faceti analizele hormonale atunci cand medicul indica acest lucru.
4. Pierderea poftei de mâncare: Sarcina
Multe femei experimenteaza stari de greata si lipsa de apetit in primul trimestru de sarcina si nici nu stiu de unde este aceasta stare daca inca nu au descoperit ca sunt insarcinate.
5. Pierderea poftei de mâncare: Stresul
Orice problema ce este legata de stres, precum moartea cuiva drag, discutiile la serviciu sau alte situatii neplacute, pot cauza lipsa apetitului.
6. Pierderea poftei de mâncare: Depresia
Depresia are multe forme de prezentare, precum depresia post-partum, cea legata de schimbarea anotimpului sau cea ce are legatura cu modul in care este viata perceputa. Toate includ si probleme legate de apetit.
7. Pierderea poftei de mâncare: Dementa
Cei care au dementa pot adeseori uita sa cumpere sau sa prepare mancare.
8. Pierderea poftei de mâncare: Deshidratarea
Atunci cand un om se deshidrateaza isi micsoreaza volumul si nu mai simte la fel senzatia de foame. De aceea este bine sa stam hidratati si sa nu avem dezechilibre in ceea ce priveste apetitul.
9. Pierderea poftei de mâncare: Problemele digestive
Sindromul colonului iritabil, ulcerul sau gastrita, precum si alte boli asemanatoare de stomac, pot avea consecinte grave asupra apetitului. Cand cineva mananca si simte neplaceri de tipul durerii sau diareei ori constipatiei, prefera in timp sa nu mai manance. Astfel ca problemele se perpetueaza si apar complicatii.
CITEȘTE ȘI: Aciditatea gastrica prea mare are și efecte negative mai puțin cunoscute. Cum se poate trata
10. Pierderea poftei de mâncare: Refluxul gastric
Refluxul gastric este o boala care poate sa duca la pierderea apetitului. De aceea este recomandat sa se verifice imediat cu un doctor optiunile de tratare. Ceea ce se simte neplacut este chiar imposibilitatea de a ramane mancarea perfect in stomac. Si gatul are arsurile specifice acelor sucuri gastrice.
11. Pierderea poftei de mâncare: Cancerul
Cancerul este boala raspandita cel mai mult in zilele noastre, cu grave efecte asupra organismului. Cancerele care includ cel mai mult lipsa apetitului sunt cele ovariene, de stoamc, de colon sau rect, pancreatic sau vezica. Exista variante prin care apetitul poate sa creasca, daca este investigat de doctor imediat. De aceea comunicarea cu medicul este importanta, iar el va recomanda tot ceea ce este necesar pentru ca omul sa aiba cele mai mari sanse de vindecare.
Comentarii: