FRUMUSETE

Pilozitatea excesivă, cauzată de consumul ACESTOR alimente

Ai păr în exces pe corp? Atunci trebuie să acorzi mai multă atenție alimentației. Asta pentru că unele unele alimente pot fi responsabile pentru această problemă.

Pe lângă moştenirea genetică care ne influenţează cantitatea de păr de pe corp, sunt şi alţi factori surprinzători care pot fi învinuiţi: de la medicamente sau o dietă prea bogată în prăjituri din comerţ până la anumite boli.

Prăjituri şi biscuiţi

Consumul unor cantităţi mari de zahăr, carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi biscuiţii sau prăjiturile, poate cauza şi pilozitate.

„Aceste alimente au un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că eliberează energie rapid, ceea ce poate cauza rezistenţă la insulină”, explică medicul Rina Davison, endocrinolog la Whipps Cross University Hospital, din Londra.

Insulina este hormonul care controlează nivelul zahărului din sânge, rezistenţa la ea înseamnă că hormonul devine mai puţin eficient în scăderea nivelului de zahăr din sânge, iar corpul îl produce în exces.

Studiu revoluţionar: Patru sfaturi utile pentru a evita CANCERUL

Greșeli pe care le faci când aplici DEODORANTUL

Ți se face DES pielea ”de găină”? Ce AFECȚIUNE poți avea

„Problema este că un nivel ridicat de insulină poate face ca ovarele să producă prea mult testosteron (hormon masculin), ceea ce poate duce la apariţia în exces a părului”, comentează Marilyn Glenville, expert în sănătăte şi nutriţionist.

Steroizi

Corticosteroizii sunt folosiţi pentru reducerea inflamaţiei în corp şi sunt recomandaţi pentru tratarea unor boli, precum astmul sau poliartrita reumatoidă. Atunci când sunt luaţi pentru o perioadă mai lungă de timp, mai bine de şase luni, există riscul să apară un sindrom numit Cushing, care se manifestă prin creştere în greutate, înroşirea feţei şi creştere excesivă a părului pe tot corpul. Riscul este mai mare la cei care iau steroizi tablete.

Lista oficială a APELOR MINERALE NATURALE din România, publicată în Monitorul Oficial

MENIUL pe 7 zile care te ajută să PIERZI într-un mod SĂNĂTOS kilogramele nedorite

Afecțiuni care determină pilozitate excesivă

De asemenea, de vină ar putea fi și anumite afecțiuni. Hirsutismul nu este întotdeauna de vină pentru părul în exces. Potrivit specialiștilor, o astfel de afecțiune are anumite caracteristici. Iată ce spun specialiștii:

Eczeme şi psoriazis

Şi cei care au probleme ale pielii, precum eczeme sau psoriazis, pot ajunge să sufere din cauza părului în exces. Asta pentru că aceste boli sunt cauzate de inflamaţii, care cresc cantitatea de sânge ce ajunge la piele, accelerând creşterea părului. Creşte, de asemenea, şi rata cu care celulele se reînnoiesc.

La cei care suferă de psoriazis, spre exemplu, celule noi sunt produse la fiecare 2-6 zile, în timp ce, în mod normal, se produc la un interval de 21-28 de zile.

Ce-şi doresc bărbaţii: Şapte moduri prin care-ţi poţi satisface partenerul

GREȘELI pe care le faci în pat DUPĂ 30 de ani. Evită-le!

Tipurile de bărbați pe care femeile le adoră

Anorexie

Cei care suferă de anorexie au şi exces de păr pe tot corpul. Nu se ştie de ce se întâmplă asta, însă se pare că nu sunt implicaţi factori hormonali.

Momentul în care apare pilozitatea excesivă este determinant

Potrivit specialiștilor, momentul în care apare această problemă este foarte important. Dacă, de exemplu, adolescentele se confruntă cu problema în discuție, atunci poate fi vorba despre sindromul ovarelor polichistice, pentru care există tratament.

„Cea mai frecventă cauză a hirtustismului este un sindrom de ovar polichistic. Acesta e o cauză beningnă care poate fi tratată prin pilule contraceptive”, a spus Antonela Burlacu, endocrinolog, pentru csdi.ro.

Tratamentul minune pentru Torticolis, boala care chinuie milioane de oameni

REVOLTĂTOR! Adevărul despre ROŞIILE din magazinele româneşti. Cum se ÎNROȘESC în câteva ore

Vrei să NU te mai muște tânțarii vara aceasta? Ia această VITAMINĂ!

În astfel de cazuri pot să apară și alte probleme, printre care și creșterea în greutate, menstuația neregulată. Astfel, medicii le recomandă celor care se găsesc în astfel de situații să evite prăjelile, dulciurile și consumul excesiv de sare.

„Creșterea în greutate determină secundar o rezistență la insulină, care, acționând prin intermediul proteinei care crește nivelul testosteronului, poate duce la creșterea nivelului de testosteron liber în sânge”, a mai explicat medicul endocrinolog.

Cât timp avem voie să ne expunem la soare: Sfaturi necesare înaintea vacanţei de vară

Bergün, orășelul atât de frumos încât FOTOGRAFIILE au fost INTERZISE / GALERIE FOTO

NU trebuie să-ți lipsească de la masă! Alimentele cu aproape NICIO calorie

Dacă pilozitatea apare în cazul persoanelor adulte, atunci vizita la medic este recomandată. Asta pentru că în spate se poate ascunde o problemă de sănătate mai gravă. „Dacă pilozitatea a apărut brusc la o vârstă adultă și se asociază cu altă semne generale – scăderea în greutate, îngroșarea vocii -, înseamnă că e o virilizare cu o cauză severă, o tumoră pe ovar sau pe glanda suprarenală”, a mai spus medicul endocrinolog.

Comentarii: