Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț sau preparate în casă, plăcintele sunt pe placul tuturor și fac deliciul familiei de fiecare dată.
Această rețetă folosește un aluat pentru plăcintă preparat acasă, care vine umplut cu carne de pui pentru o savoare excelentă.
Mai mult, vom adăuga și ciuperci în umplutura pentru plăcintă, ceea ce va oferi preparatului un gust deosebit.
CITEȘTE ȘI: Reţeta celebrului Jamie Oliver: Cum prepari o delicioasă plăcintă cu miel şi brânză – Exquis
Plăcintă cu carne de pui și ciuperci, un preparat cu care nu vei da greș
Ingrediente pentru aluat:
- 400 g de făină
- 100 g de unt
- 200 g de smântână
- 1 ou
- sare
- apă rece
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g de carne tocată de pui
- 4 căței de usturoi
- 3 cepe
- 400 g de ciuperci
- 200 ml de smântână
- 1 legătură de pătrunjel
- 150 g de cașcaval
- 3 ouă
- ulei
- sare și piper
- 1 linguriță de cimbru
- mix de semințe
Plăcintă cu carne de pui și ciuperci, un preparat cu care nu vei da greș
Mod de preparare:
Vom începe cu prepararea aluatului.
Pune într-un bol făina, oul, untul, smântâna și un praf de sare, apoi amestecă bine ingredientele cu mâna până ce se formează aluatul.
Dacă este nevoie, mai poți adăuga apă și puțină făină.
Formează apoi o bilă din aluat, pe care o vei pune într-o folie de plastic pe care o vei da la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutura plăcintei cu carne, pune pe foc o tigaie, adaugă ulei și apoi pune în tigaie carnea tocată și las-o să se gătească puțin.
Asezonează cu sare și cu piper, după gust. Adaugă apoi în tigaie cimbrul uscat, usturoiul și ceapa tocate mărunt, apoi amestecă din nou.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă și ciupercile tocate și lasă toate ingredientele la foc mic până ce se gătesc perfect.
Adaugă într-un bol mare umplutura pentru plăcintă cu carne și ciuperci, alături de două ouă, smântână, pătrunjelul verde și cașcavalul tăiat cubulețe.
CITEȘTE ȘI: Mâncarea de post poate fi delicioasă. Reţeta de plăcintă cu ceapă, care seamănă cu pizza calzone – Exquis
Amestecă bine umplutura plăcintei cu carne. Presară apoi făină pe blatul de lucru și întinde cu un sucitor aluatul scos de la frigider.
Transferă apoi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pune apoi umplutura în mijlocul aluatului, pe lung și modeleaz-o cu ajutorul mâinilor.
Apoi, cu o rolă zimțată, taie marginile aluatului și acoperă umplutura cu fâșiile obținute, în așa fel încât să acoperi bine carnea.
Unge plăcinta cu un ou bătut și presară pe deasupra, dacă dorești, un mix de semințe.
Dă plăcinta cu carne la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 60 de minute.
Comentarii: