NUTRITIE

Plăcintă cu mere: Retrăiește bucuria copilăriei cu această rețetă ușor de preparat – Ingredientul secret care îi dă gustul delicios

retetepapabun.ro

Plăcinta cu mere este, fără doar și poate, un desert al copilăriei, care îți amintește de bunica. Tocmai de aceea, astăzi îți propunem o rețetă simplă, pe care o vei adora.

Ingrediente neceare pentru aluat:

  • 500 de grame de făină
  • 200 de grame de unt
  • 100 de grame de smântână
  • un ou
  • 150 de grame de zahăr
  • două fiole de zahăr vanilinat
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1,5 kilograme de mere
  • trei linguri de zahăr
  • o linguriță de pudră de scorțișoară

CITEȘTE ȘI: Merele pot fi păstrate luni de zile la bloc, fără să se strice. O craioveancă dezvăluie secretul

Mod de preparare:

Înainte de a prepara blatul pentru plăcinta cu mere, ocupă-te de umplutură. Spală merele, după care trece-le prin răzătoare și pune-le la călit cu zahărul. După cinci minute, adaugă și scorțișoara. Amestecă din când în când, iar când s-a evaporat zeama, lasă-le la răcit.

Pentru a prepara aluatul trebuie să amesteci untul lăsat la temperatura camerei cu zahăr, recomandă feminis.ro. Adaugă esența de vanilie și oul, iar apoi amestecă bine, pentru a obține un aluat cremos. Adaugă și smântâna.

Amestecă făina cu sarea și praful de copt, iar apoi adaugă totul peste amestecul cremos. Când aluatul s-a întărit, frământă-l cu mâna.

CITEȘTE ȘI: NU consuma oțet de mere dacă iei aceste medicamente

Ulterior, împarte-l în două bile egale, presară făină pe masă și întinde cele două bile. Pune prima foaie în tavă și așează umpltura deasupra.

Întinde și a doua bilă de aluat (fix cum ai procedat cu prima) și apoi acoperă cu ea umplutura din tavă.

Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul, iar apoi presară zahăr pudră și porționeaz-o.

Poftă bună!

Comentarii: