NUTRITIE

Plăcinte cu foi catifelate fără ouă și lactate

Plăcintele cu vișine sunt mereu favoritele mele, pentru că iubesc combinația foilor uscate cu o umplutură acrișoară care să-mi trezească poftele culinare.

Această rețetă este una foarte simplă, care merge preparată în timpul postului și care nu necesită un număr mare de ingrediente.

Să vedem despre ce e vorba!

CITEȘTE ȘI: Postul Paștelui: De ce trebuie să ții cont pentru a nu agrava afecțiunile deja existente

Plăcinte cu foi catifelate fără ouă și lactate

Ingrediente aluat:

  • 200 ml apă
  • 40 ml ulei
  • 7 g drojdie
  • Un praf de sare
  • 400 g făină

Amestec amidon:

  • 40 g amidon
  • 40 g făină

Umplutură cu vișine:

  • 500 g vișine fără sâmburi
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri amidon

Plăcinte cu foi catifelate fără ouă și lactate

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem mai întâi apa, uleiul și drojdia într-un castron și le lăsăm 10 minute deoparte.

Adăugăm sarea și făina cernută și frământăm un aluat puțin mai rigid, pe care ăl lăsăm apoi 20 de minute să se odihnească.

După cele 20 de minute, împărțim aluatul în 6 părți egale, pe care le modelăm în forme rotunde și le lăsăm din nou la odihnit, acoperite, pentru încă 15 minute.

Le întindem pe masa de lucru să ajungă la dimensiunea unei farfurii, apoi le trecem pe fiecare în parte prin amestecul de făină și amidon, apoi presărăm generos amestecul pentru fiecare foaie și le așezăm una peste alta.

Le lăsăm 10 minute deoparte, după care întindem foile așa cum sunt așezate una peste alta până ajung foarte subțiri.

Umplutură: Puteți folosi vișine congelate, pe care le puneți într-o cratiță împreună cu zahărul și le lăsați la fiert 5 minute.

CITEȘTE ȘI: Delicioasele plăcinte cu vișine de la McDonald’s preparate acasă

În timpul acesta, amestecăm amidonul cu cele 2 gălbenușuri de ou și 4-5 linguri de apă.

După ce zahărul din vișine s-a topit, adăugăm amestecul de amidon și amestecăm la foc mic pentru 3-4 minute.

Lăsăm apoi compoziția la răcit.

Desprindem foile încet, așezăm umplutura de vișine pe lungimea unei margini și începem să rulăm. Strângem bine, îndoim la mijloc și împletim în 2.

Transferăm plăcintele noastre în tavă, pe foaia de copt, apoi ungeți deasupra cu ce doriți. Eu am preferat oul bătut, dar pueți unge și cu sirop de zahăr și apă.

Băgăm plăcintele la cuptor, la 180° C pentru 30-35 de minute.

Comentarii: