Românii tind să caute, după o perioadă în care s-au axat pe produsurile străine, ceea ce este crescut în gospodăriile românești. Iar hreanul este unul dintre cele mai căutate produse românești. Ceea ce nu se știe e că hreanul e considerat de medici una aliment-minune.
Hreanul este o rădăcinoasă, apreciată pentru aroma sa picantă, care este folosită atât ca aliment – în stare proaspătă, cât și că medicament – sub formă de tinctură și sirop.
CITEȘTE ȘI: Medicii propun o alternativă mai sănătoasă: De ce e bine să foloseşti sarea roz de Himalaya
Anumite substanțe pe care le conține hreanul au efecte benefice asupra circulației sângelui în zonele periferice. Astfel, consumul de hrean normalizează tensiunea arterială și previne riscul formării cheagurilor de sânge. Totodată, substanțele sulfurate din hrean îmbunătățesc elasticitatea vaselor cerebrale și coronariene, reducând astfel riscul apariției unui infarct sau accident vascular cerebral, potrivit clickpoftabuna.ro.
Hreanul descongestionează aparatul respirator, fiind astfel recomandat în tratamentul astmului. În crizele de tuse se înghite câte o linguriță dintr-o compoziție formată din hrean râs amestecat cu zahăr și lăsat o jumătate de zi într-un loc călduros. Cura nu trebuie să dureze mai mult de o lună, deoarece în cantități mari hreanul este iritant.
Analgezicul natural, Hreanul, este recomandat și împotriva răcelii și gripei. Încă de la primele simptome este bine să consumi hrean în salate, lângă o friptură sau chiar proaspăt, iar senzația de nas înfundat va dispărea.
CITEȘTE ȘI: Studiul care face din banala varză un adevărat medicament: Cum opreşte dezvoltarea cancerului
Hreanul este un leac foarte bun și în cazul durerilor de cap, fiind un adevărat analgezic.