Diabetul de TIP 2 reprezintă majoritatea cazurilor de diabet, necesitând un management atent pentru a reduce riscul de complicații grave de sănătate. În timp ce schimbările stilului de viață, cum ar fi mai multe exerciții fizice, sunt recomandate pentru a controla și a preveni afecțiunea, oamenii de știință au descoperit că o plantă este „beneficioasă”.
Diabetul de tip 2 este o afecțiune în care organismul nu produce suficientă insulină sau celulele corpului nu reacţionează la insulină. Este cea mai comună formă de diabet, reprezentând aproximativ 90% din cazuri.
Spre deosebire de diabetul de tip 1, care este o afecțiune autoimună, diabetul de tip 2 este cauzat în mare parte de o dietă proastă, bogată în grăsimi și sare, potrivit doctorulzilei.ro. Aceasta înseamnă că dieta joacă un rol cheie în gestionarea și potențiala recesiune a afecțiunii atunci când aceasta se dezvoltă.
Cu toate acestea, unele alimente sunt mai bune decât altele pentru a ajuta diabeticii de tip doi să-și gestioneze nivelul zahărului din sânge și să le mențină într-o fereastră sănătoasă. Deoarece nu toate alimentele funcționează pentru toată lumea, cercetătorii caută mereu alimente alternative care ar putea fi folosite pentru a controla zahărul din sânge și pentru a reduce nevoia de medicamente.
CITEȘTE ȘI: Vitamina D și diabetul: Efectul benefic pe care îl are asupra acestei boli
Diabet zaharat de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benefică pentru tratarea stării
Un grup de oameni de știință de la Universitatea din California consideră că a găsit un astfel de produs alimentar sub forma mai puțin cunoscută plantă Rhodiola rosea (cunoscuta ca rădăcină de aur, toiagul lui Aaron, radacina arctică, coroana regelui).
Originară din Marea Britanie, Rhodiola rosea este descrisă de Gardener’s World ca fiind „folosită în medicină pentru a crește rezistența și toleranța la frig și este reputată că are proprietăți vindecătoare pentru piele”.
Recent, cercetătorii au descoperit că Rhodiola rosea ar putea fi folosită pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge. Studiul, publicat în revista Scientific Reports, a constatat că rhodiola rosea a scăzut nivelul de zahăr din sânge și a îmbunătățit răspunsul la injecțiile cu insulină la modelele de șoarece.
„Prevalența diabetului de tip 2 și costurile asociate cu sănătatea au crescut constant în ultimele decenii. Oamenii au folosit plante și produse naturale de mii de ani pentru a trata boli, iar studiul nostru arată că Rhodiola rosea este un bun candidat pentru investigații suplimentare”, a spus autorul cercetării, Dr. Mahtab Jafari.
Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da…
Ce efecte benefice are rhodiola rosea asupra sanatatii? – Prof. Dr. Alice Piperea
Rhodiola rosea ar putea fi folosită ca alternativă la unele tratamente actuale, spun cercetătorii
Speranța cercetătorilor este că Rhodiola rosea ar putea fi folosită ca alternativă la unele tratamente actuale care, a adăugat Jafari, „au limitări sau efecte secundare semnificative, crescând nevoia de noi intervenții terapeutice”. Tratamentele actuale pentru diabetul de tip doi includ modificări ale stilului de viață și injecții cu insulină pentru a controla nivelul zahărului din sânge.
CITEȘTE ȘI: Fii atent la durerile pe care le simți: Ar putea să te anunțe că ai diabet
„Descoperirile noastre sugerează că Rhodiola rosea ar putea fi benefică pentru tratarea diabetului de tip 2, acționând prin modificări ale microbiomului care au ca rezultat creșterea integrității barierei intestinale și scăderea translocației moleculelor inflamatorii în sânge. circulaţie.
Integritatea barierei intestinale influențează greutatea corporală și răspunsul la insulină, iar acest produs botanic poate îmbunătăți răspunsurile ficatului și țesuturilor musculare la insulina produsă de pancreas”, a mai spus dr. Jafari.
Ca rezultat, Rhodiola rosea ar putea avea beneficii pentru sănătate care se extind dincolo de controlul nivelului de zahăr din sânge și în alte zone ale corpului. Ulterior, sunt necesare cercetări suplimentare asupra plantei, astfel încât potențialele noi tratamente să poată fi dezvoltate pentru a ajuta numărul tot mai mare de oameni cu diabet.
Comentarii: