X

ALTERNATIVA la plantele exotice scumpe: plantele medicinale româneşti

Daca primavara, vara si toamna culegem plante medicinale, iarna le folosim pe cele uscate. Plantele medicinale trebuie culese in anumite momente ale anului, de la acestea putandu-se folosi frunzele, florile, semintele sau chiar radacina.

Va propunem sa descoperiti care sunt cele mai folosite si eficiente plante medicinale de pe meleagurile noastre, la indemana oricui, plante care cresc salbatice pe marginea drumurilor sau in paduri si au preturi acesibile.

Plante medicinale românești cu cel mai mare conținut de vitamina C

Cel mai mare conținut de vitamina C îl au două plante exotice: kakadu (3150 mg la 100 g de fruct) și camucamu (2800mg), dar sunt urmate de plante medicinale românești: cătină (2500 mg) și de măceș (2000 mg).

Foto: Pinterest.com

Un consum ridicat de vitamina C pentru a trata sau preveni numeroase afecțiuni este de 1000 mg pe zi. Deci, 50 g de măceșe îți dau o doză suficient de mare de vitamina C. Pseudofructele de măceș conțin și cantități considerabile de vitamina A. De aceea, sunt un excelent tonic-vitaminizant, comparabil cu goji sau cu alte fructe exotice.

Cafea după beţie? Nici nu te gândi! Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

TRUCURI simple pentru a scăpa de INDIGESTIE

Măceșul, planta-minune a României

Măceșele sunt indicate pentru îmbunătățirea circulației sangvine, ca diuretic, pentru eliminarea calculilor renali, în afecțiuni hepatice, iritații ale intestinului și pentru combaterea viermilor intestinali. Se consumă pulpa mărunțită, amestecată cu miere, în părţi egale. Se iau două-trei linguriţe pe stomacul gol.

Foto: Pinterest.com

Atunci când nu ai fructe proaspete, poți face infuzie sau decoct scurt din două linguri de pulpă mărunţită uscată la jumătate litru de apă. Întreaga cantitate se bea cu înghițituri mici în cursul unei zile. Se culege în diferite stadii de coacere, începând cu sfârșitul lunii august.

Mâncarea care te oboseşte! Vezi TOPUL alimentele care te lasă fără energie

Cele mai NEOBIȘNUITE moduri de a folosi uleiul de COCOS

Plante medicinale românești, sursă bogată de vitamine și minerale

”Fructele de cătină conțin zaharuri, acizi organici, pecitine, taninuri, ulei gras complex, numeroase microelemente (ex. Calciu, Magneziu, Fier), vitamine liposolubile (A, E, F, D), vitamine hidrosolubile (C, P, K, complexul B), acizi graşi esenţiali, alfa şi beta caroten, etc. Semințele conţin acizi graşi nesaturaţi. În primul rând, putem considera fructele de cătină ca una dintre cele mai bogate surse de polivitamine naturale. Acizii graşi esenţiali au o acţiune antioxidantă care se recomandă în numeroase afecţiuni.”

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro