X

Pot consuma pepene roșu persoanele care suferă de diabet?

Pot consuma pepene roșu persoanele care suferă de diabet? Pepenele roșu este un fruct care conține zahăr natural. Deși, în general, este sigur pentru o persoană cu diabet să mănânce pepene roșu, mai mulți factori determină mărimea porției și frecvența consumului.

Persoanele care trăiesc cu diabet trebuie să fie atente la alegerile lor alimentare pentru a menține niveluri stabile de zahăr din sânge și pentru a evita complicațiile.

O dietă bogată în fructe și legume poate ajuta la gestionarea zahărului din sânge. Dar, deoarece fructele conțin, de asemenea, zaharuri naturale și carbohidrați , determinarea unei porții adecvate este importantă.

Asociația Americană pentru Diabet (ADA) recomandă că nu există o singură defalcare a macronutrienților care să includă grăsimi, proteine, carbohidrați care să funcționeze pentru toată lumea. În schimb, echipele medicale și nutriționiștii trebuie să creeze planuri individualizate care să ia în considerare obiectivele și starea generală de sănătate a unei persoane.

CITEȘTE ȘI: Cine ar trebui să mănânce pepene cu pâine

Indicele glicemic

Indicele glicemic (IG) joacă un rol important în determinarea rapidității cu care alimentele afectează nivelul zahărului din sânge. IG măsoară rapiditatea cu care zahărul din alimente intră în fluxul sanguin – cu cât acest proces este mai rapid, cu atât este mai probabil ca o persoană să experimenteze o creștere a glicemiei. Sistemul IG atribuie fiecărui aliment un scor între 0 și 100. Cu cât numărul este mai mare, cu atât zahărul intră mai repede în fluxul sanguin.

Pot consuma pepene roșu persoanele care suferă de diabet?

Pepenele roșu are un IG de aproximativ 72. Orice aliment cu un IG de 70 sau mai mare are un IG ridicat. Cu toate acestea, Fundația Defeat Diabetes subliniază că, datorită procentului ridicat de apă din fruct, pepenele are o încărcătură glicemică scăzută de 5 pentru o porție tipică de 120 de grame (g). Și în timp ce organizația susține consumul de pepene proaspăt, recomandă evitarea sucului de pepene din cauza încărcăturii glicemice mult mai mari.

Persoanele cu diabet pot combina pepenele cu alimente bogate în grăsimi sănătoase, fibre și proteine, cum ar fi nucile sau semințele. Această combinație de nutrienți poate ajuta o persoană să se simtă sătulă mai mult timp și să încetinească absorbția zahărului în sânge.

Beneficiile consumului de pepene roșu

Pepenele roșu conține multe vitamine și minerale, inclusiv:

Vitamina A

Vitamina A ajută la menținerea funcției inimii, rinichilor și plămânilor. De asemenea, susține sănătatea ochilor. Experții recomandă ca o felie de pepene verde care cântărește aproximativ 286 g să furnizeze 80 micrograme (mcg) de echivalent de activitate a retinolului (RAE), o măsură a aportului de vitamina A. Ei adaugă că bărbații cu vârsta de peste 14 ani ar trebui să consume 900 mcg RAE și femeile ar trebui să consume 700 mcg RAE de vitamina A.

Aceasta înseamnă că o felie de pepene roșu poate contribui cu puțin peste 10% din doza zilnică recomandată a unei persoane. supliment de vitamina A.

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant care poate promova un sistem imunitar sănătos. Un sistem imunitar puternic poate reduce incidența bolilor și infecțiilor și poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

ODS recomandă, de asemenea, ca bărbații să consume 105,2 miligrame (mg) pe zi, iar femeile ar trebui să ajungă la un aport de 83,6 mg pe zi. O felie de pepene roșu furnizează 23,2 mg dintr-o sursă sigură de vitamina C, ceea ce înseamnă că furnizează aproximativ 30,7% din aportul zilnic recomandat de vitamina C pentru femei și 25,6% din aportul pentru bărbați.

Potasiu

O felie de pepene verde furnizează aproximativ 320 mg de potasiu, care poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Aminoacid În cele din urmă, pepenele roșu conține un aminoacid numit citrulină, despre care un studiu din 2018 a constatat că poate ajuta la îmbunătățirea tensiunii arteriale și a sănătății metabolice, potrivit actualno.com.

Cât zahăr conține pepenele roșu?

Pepenele roșu conține 17,7 g de o sursă de încredere de zahăr într-o felie medie de aproximativ 286 g. Cantitatea de zahăr pe care o persoană o consumă din pepene va varia în funcție de mărimea porției. De exemplu, într-o cană o persoană ar consuma aproximativ 9,5 g de zahăr.

Cele mai bune moduri de a mânca pepene roșu pentru diabetul de tip 2

Dacă o persoană adaugă pepene roșu sau alte fructe la masa sau gustarea sa, ar trebui, de asemenea, să le echilibreze cu grăsimi dietetice și proteine. Grăsimile și proteinele ajută la încetinirea absorbției zahărului în sânge.

Acest lucru poate fi util pentru persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2 și care folosesc modelele lor alimentare pentru a-și controla nivelul de zahăr din sânge.

CITEȘTE ȘI: Este periculos pentru sănătate să mănânci pepenele cu tot cu sâmburi?

Ca și alte fructe, de obicei cel mai bine este să consumați pepene verde fără zaharuri adăugate și în formă integrală și minim procesată. Cu toate acestea, se poate adăuga ca parte a unei salate de fructe și se poate consuma o porție rezonabilă ca parte a unei mese mai mari. Cu toate acestea, atunci când mâncați pepene roșu, ar trebui să evitați combinarea acestuia cu alte alimente cu IG ridicat. În schimb, ar trebui să-l includă cu alimente precum nuci, semințe și alte surse de grăsimi și proteine alimentare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro