SANATATE

Poziția de dormit care îți provoacă coșmaruri noaptea

(CREDIT: Under Armour) ---- Tom Brady

Poziția de dormit care îți provoacă coșmaruri noaptea. Dacă aveți în mod constant vise urâte, atunci este logic să acordați atenție poziției în care adormiți, spun oamenii de știință. Se pare că de aceasta depinde nivelul de stres în somn, care devine tocmai un provocator al coșmarurilor.

Somnologii spun că visăm în fiecare noapte, doar că nu ne amintim totul, mai ales dacă am dormit profund și liniștit. Coșmarurile sunt o cu totul altă problemă. Ele te fac să vrei să sari din pat în miez de noapte, apoi poate fi dificil să adormi și întreaga zi va fi distrusă.

Căldura poate provoca coșmaruri, așa că asigurați-vă că încăperea este răcoroasă. Temperatura ideală pentru somn este în jur de 20-22 de grade.

CITEȘTE ȘI: Ce să mănânci la masa de seară: Carbohidrații care îți asigură un somn odihnitor

O altă cauză a coșmarurilor este poziția incorectă de dormit.

Poziția de dormit care îți va provoca coșmaruri noaptea

Un grup de oameni de știință, pe baza rezultatelor unor cercetări , a ajuns la concluzia că dormitul pe partea stângă poate provoca coșmaruri. Experții au efectuat un experiment la care au participat 45 de bărbați și 18 femei cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani.

Toți voluntarii au fost monitorizați în timp ce dormeau. S-a dovedit că cei care dorm pe partea stângă au 41% șanse de a avea coșmaruri, în timp ce cei care dorm pe partea dreaptă au doar 15% șanse de a avea coșmaruri.

Dormitul pe partea stângă poate fi asociat cu coșmarurile, deoarece pune mai multă presiune asupra inimii. Ori de câte ori apare stresul, calitatea somnului se deteriorează, iar coșmarurile vor urma cu siguranță”, a explicat unul dintre autorii studiului, Theresa Chung.

Da, un studiu din 2018 a arătat că persoanele care dorm pe partea stângă au modificări ale funcției cardiace, despre care cercetătorii spun că este un indicator al stresului. Acest lucru se datorează faptului că în această poziție este mai probabil ca inima să se miște ușor în stânga și în dreapta.

Dacă o persoană doarme pe partea dreaptă, nu există schimbări în activitatea inimii sale.

Important: dormitul pe partea stângă este deosebit de periculos pentru persoanele care au deja un istoric de probleme cardiace. Dacă organul este sănătos, atunci probabilitatea de a avea coșmaruri este mult mai mică.

CITEȘTE ȘI: Cum îți este influențat somnul dacă porți șosete pe timpul nopții

Cea mai benefică poziție de dormit

Dormitul pe spate este considerat cel mai fiziologic și corect. Cu toate acestea, nu este potrivită pentru persoanele care suferă de sforăit: în această poziție, sforăitul se intensifică și crește riscul de apnee în somn.

Prin urmare, cel mai bine este ca aceste persoane să doarmă în poziție fetală sau pe o parte, folosind perne care ajută la menținerea poziției dorite a corpului, recomandă actualno.com.

Comentarii: