NUTRITIE

Prăjitura Clafoutis, desertul franțuzesc pe gustul tuturor

Prăjitura Clafoutis, desertul franțuzesc pe gustul tuturor. De fiecare dată când auzim cuvântul „prăjitură” ridicăm puțin din sprâncene, deoarece ni se pare ceva foarte complicat de făcut acasă și preferăm să cumpărăm din comerț.

Astăzi vă prezint o prăjitură delicioasă, extrem de gustoasă și foarte simplu de preparat, cu ingrediente pe care fiecare din noi le avem în casă.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Ușor de preparat, adorată de toată familia

Prăjitura Clafoutis, desertul franțuzesc pe gustul tuturor

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 500 g cireșe/ vișine
  • 140 g făină
  • 4 ouă
  • sare
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Coajă de lămâie
  • 130 g zahăr

Prăjitura Clafoutis, desertul franțuzesc pe gustul tuturor – Mod de preparare:

Într-o  tavă de copt de yena, unsă cu puțin unt pentru a putea scoate mai ușor prăjitura din formă vom așeza cireșele/ vișinele fără sâmburi.

În alt vas vom bate ouăle cu zahărul până vom obține o spumă deschisă la culoare, apoi adăugăm untul topit, laptele ușor încălzit, extractul de vanilie și coaja de lămâie și la final făina.

Se omogenizează toate cu ajutorul unui mixer până compoziția are consistența unui aluat de clătite. Se toarnă peste cireșe/ vișine și se bagă la cuporul preîncălzit la 160°C timp de 40 de minute.

Prăjitura se poate servi atât fierbinte lângă o cupă de înghețată de vanilie, cât și rece, pudrată cu zahăr praf.

CITEȘTE ȘI: Tartă cu fructe, ușor de preparat: Îți amintește de gustul copilăriei

Fructele din această prăjitură pot fi înlocuite cu orice altceva, e la fel de delicioasă combinația cu banane feliate și afine, zmeură sau fructe de pădure. Vă invit să o încercați și să primiți aprecierile celor dragi care o vor gusta!

Comentarii:
preload imagepreload image