NUTRITIE

Prăjitura Coca-Cola: Combinația ideală de ciocolată și bucăți de banane

Prăjitura Coca-Cola: Combinația ideală de ciocolată și bucăți de banane. Denumirea acestei prăjituri se trage de la spuma pe care băutura aceasta o are deasupra, în momentul în care este turnată în pahar.

Este combinația ideală de ciocolată și bucăți de banane, cu o spumă delicioasă deasupra.

Prăjitura Coca-Cola

Ingrediente:

Blat:

  • 8 albușuri de ou
  • 120 g zahăr
  • 2 linguri cacao neagră
  • 3 gălbenușuri
  • 5 linguri făină

Cremă de ciocolată:

  • 300 ml frișcă bătută
  • 150 g ciocolată neagră
  • 75 ml frișcă lichidă
  • 1 plic gelatină
  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 albușuri
  • 50 g ciocolată tăiată bucăți
  • 1 banană

Crema frișcă:

  • 200 ml frișcă
  • 2 albușuri
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 plic gelatină

Mod de preparare:

Pentru început punem ciocolata neagră împreună cu 75 ml frișcă lichidă la foc mic și amestecăm continuu până se topește toată ciocolata.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura preferată a copiilor- Kinder Delice, o alegere irezistibilă în orice moment al zilei

Lăsăm deoparte ciocolata și punem plicul de gelatină la hidratat în 50 ml apă rece.

Urmează să ne ocupăm de blat. Pornim cuptorul la 170 °C.

Batem albușurile spumă cu un praf de sare, iar când începe să se formeze spuma adăugăm treptat zahărul. După ce avem o bezea tare, punem cele 3 gălbenușuri și amestecăm, apoi cernem făina și cacaoa și omogenizăm cu ajutorul unei spatule de silicon cu mișcări ușoare. Transferăm compoziția în tava, peste foaia de copt și băgăm la cuptor pentru 20 de minute.

În timpul cât blatul este în cuptor, trecem la prepararea cremei.

Batem frișca spumă tare. Apoi mixăm într-un bol gălbenușurile cu zahărul pudră până acestea devin deschise la culoare. Urmează să batem spumă tare și albușurile cu un praf de sare.

Încălzim gelatina hidratată în cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde, apoi o turnăm peste ciocolata topită și amestecăm bine. Amestecul de ciocolată îl transferăm peste gălbenușuri și mixăm încet compoziția, pe care o adăugăm apoi peste albușurile bătute spumă. Ultimul pas în prepararea cremei este să punem frișca peste toată compoziția cu ciocolată și să amestecăm ușor cu ajutorul spatulei de silicon. Tot acum punem și bucățile de ciocolată și banana tăiată bucăți mici.

Turnăm crema peste blatul răcit și o punem în frigider până preparăm crema de frișcă.

Pentru aceasta hidratăm gelatina în 50 ml apă. Apoi batem frișca spumă tare.

CITEȘTE ȘI: Pandișpan cu fructe, cea mai veche rețetă de prăjitură din toate timpurile, folosită și astăzi

Mixăm și albușurile până obținem o spumă aerată, apoi le punem peste frișcă și amestecăm încet cu o spatulă. La sfârșit, turnăm gelatina peste frișcă și omogenizăm toată crema.

Turnăm frișca peste prăjitură și deasupra decorăm după imaginație.

Cel mai simplu este să răzuiți ciocolată sau să presărați ciocolată pentru decor cumpărată din supermarketuri.

Comentarii: