Cei care au încercat reţeta au spus că n-ar mai vrea să o gătească foarte curând, dar nu pentru că n-ar fi gustoasă, ci dimpotrivă, prăjitura este atât de bună încât gospodinele s-au oprit cu greu din mâncat.
Pentru blat vă trebuie:
- 6 ouă,
- 150 de grame de zahăr,
- 4 linguri de apă fierbinte,
- 150 de ml de ulei,
- câte 150 de grame de făină şi nucă,
- un plic de lapte praf
- un vârf de sare.
CITEȘTE ȘI: Regele Mihai avea o prăjitură preferată. Cum se numeşte şi care e reţeta
Pentru a prepara crema caramel vă trebuie:
- o cană de zahăr,
- una de apă,
- trei linguri de făină,
- un ou,
- 125 de gr. de unt,
- 300 de ml de frişcă lichidă şi îndulcită,
Mai aveţi nevoie de 150 de grame de nucă prăjită pentru ornat.
Pe bucataras.ro se arată că pentru început se mixează albuşurile cu un vârf de sare până devin spumă.
„Adăugăm zahărul treptat, alternând cu apa fierbinte, mixând cu mixerul la viteza mare. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi uleiul mixând în continuare. La final adăugăm făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor cu o spatulă şi apoi nuca macinată. Turnăm într-o tava (aprox 25-35 cm) tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute. Scoatem din cuptor şi lăsam la răcit”, transmite sursa citată.
CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Ce se întâmplă în corp dacă mănânci un măr după fiecare masă
Pentru a prepara crema, trebuie să caramelizaţi zahărul până devine auriu.
”Turnăm peste zahărul caramelizat apă (atenţie!! mare la aburi) şi lăsăm pe foc până se topeşte caramelul apoi luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.
Separăt, mixăm oul cu cele 3 linguri de zahăr, adăugăm făina şi apoi siropul de zahăr răcit. Punem pe foc mic şi amestecăm până se îngroaşă şi devine ca o budincă. Luăm de pe foc şi adăugăm untul, amestecând până se topeşte. Lăsăm la răcit. Din crema caramel punem deoparte 3 linguri.
Separat, într-un bol mixăm frişca lichidă până începe să se întărească. Adăugăm treptat din crema caramel şi mixăm. Obţinem o cremă pufoasă cu gust de caramel.
Într-o tigaie. punem nuca tăiată bucăţele şi o prăjim având grijă să nu se ardă”, se mai arată pe bucataras.ro
Urmează etapa de asamblare. Se taie blatul în două, după care se pune trei sferturi din cremă peste prima foaie şi se nivelează, după care se pune a doua foaie de blat şi se unge cu cremă. Deasupra se poate presăra nuca prăjită şi răcită în prealabil şi se trasează dungi cu crema caramel care a mai rămas.
Comentarii: