Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile. Este special creată pentru mofturoși și pofticioși, așa că puteți să-i surprindeți pe toți cei dragi cu acest desert extraordinar.
Prăjitura Deliciu
Ingrediente blat:
- 6 albușuri de ou
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 120 g nucă ruptă bucăți mai mari
- Un praf de sare
- 150 g Nutella
- 1 pachet biscuiți Petit Beurre simpli
CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru masa de Crăciun: Ruladă de porc cu spanac și ciuperci – Delicioasă și ușor de preparat
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 170 °C.
Batem albușurile spumă cu praful de sare, adăugând pe rând zahărul, lingură cu lingură.
După ce spuma de albuș e bătută suficient, adăugăm nucile și făina cernută prin sită și amestecăm cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Transferăm compoziția în tava de copt și o băgăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 170 °C.
Pentru cremă avem nevoie de:
- 200 g mascarpone
- 200 ml frișcă
- 50 g zahăr pudră
În bolul unui mixer punem frișca, mascarponele și zahărul pudră și amestecăm 5 minute la viteză mare, până când aceasta se îngroașă și are o consistență tare.
CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru masa de Crăciun: Baigli – Ruladă cu mac/ REȚETĂ
Peste blatul copt și răcit, întindem 150 g Nutella, apoi jumătate din cremă.
Așezăm biscuiții deasupra și turnăm cealaltă jumătate de cremă.
Ornăm deasupra cu ciocolată rasă și lăsăm la frigider pentru minim 4 ore.
Comentarii: