Prăjitura Raffaello: Combinația de nucă de cocos și ciocolată albă care o face să fie irezistibilă. Dacă vă numărați printre iubitorii de ciocolată albă și nucă de cocos, această prăjitură va deveni preferata voastră.
Este o combinație atât de delicioasă, încât nu o să vă săturați niciodată de ea.
Chiar dacă pare greu de făcut, vă asigur că nu este deloc așa.
Prăjitura Raffaello
Ingrediente:
Blat 1:
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr
- 3 gălbenușuri
- 100 g nucă de cocos
- 3 linguri făină
- un praf de sare
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Noisette: Desertul care ți se topește în gură – Rețeta pe care TREBUIE să o încerci
Blat 2:
- 5 albușuri
- 150 g zahăr
- 150 g fulgi cocos
- 2 linguri făină
Cremă:
- 500 g ciocolată albă
- 500 ml frișcă lichidă
- 400 ml lapte condensat
- 2 plicuri gelatină
Mod de preparare:
Începem să preparăm crema pentru că aceasta trebuie să rămână la rece pentru minim 4 ore. Punem gelatina la hidratat în 60 ml apă rece și o lăsăm deoparte.
Într-o cratiță punem frișca lichidă, laptele condensat și ciocolata albă ruptă bucăți și le dăm la foc mediu, amestecând continuu până se topește toată ciocolata.
Când ciocolata este topită, dăm deoparte crema și punem gelatina la încălzit în cuptorul cu microunde pentru 40 de secunde, apoi o turnăm peste cremă și amestecăm să se omogenizeze. Lăsăm crema la rece pentru minim 4 ore, dar cel mai bine ar fi să rămână la frigider peste noapte.
Ne ocupăm acum de primul blat. Batem spumă albușurile cu un praf de sare, adăugând zahărul treptat. Când avem o spumă tare și licioasă, încorporăm gălbenușurile, apoi punem nuca de cocos și făina și amestecăm cu o spatulă.
Transferăm într-o tavă de copt 30/40 cm și băgăm în cuptorul preîncălzit la 170 ° pentru 20 de minute.
În timpul acesta trecem la al doilea blat. Batem din nou albușurile spumă, adăugând zahărul treptat. După ce s-a format spuma lucioasă, adăugăm 150 g nucă de cocos și cele 2 linguri de făină și amestecăm ușor. Pregătim tava cu folie de copt și întindem compoziția. Introducem în cuptor pentru 15 minute.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile – Pentru toți mofturoșii și pofticioșii
Asamblare:
După ce crema a stat sufiecient timp la frigider, o scoatem și o mixăm cu mixerul.
În tavă punem primul blat, apoi turnăm jumătate de cremă, urmând al doilea blat și restul de cremă. Deasupra presărați fulgi de cocos.
Lăsați prăjitura la frigider pentru 2 ore, apoi o puteți servi.
Truc: pentru a tăia mai ușor prăjitura, fierbeți apă și treceți cuțitul prin apa fierbinte de fiecare dată când o feliați.
Comentarii: