NUTRITIE SANATATE

Pregătește o surpriză dulce celor dragi: tort cu mere și cremă de zahăr ars

Combinând o prăjitură moale, extrem de gustoasă, cu mere caramelizate și un blat pufos, obținem un desert doi în unul.

Aroma de caramel și vanilie și blatul pufos, combinat cu savoarea inconfundabilă a merelor, te vor convinge să repeți această rețetă ori de câte ori vei avea ocazia.

CITEȘTE ȘI: Cremă de zahăr ars: Desertul care îți îndulcește zilele de toamnă/ REȚETĂ – Exquis

Pregătește o surpriză dulce celor dragi: tort cu mere și cremă de zahăr ars

Ingrediente:

  • 8 mere
  • 8 ouă
  • 50 g unt
  • 14 linguri de zahăr
  • 500 ml lapte gras
  • dulceață de vișine
  • vanilie, zahar vanilat
  • 3 linguri de făină
  • linguriță de scorțișoară
  • 250 ml frișcă pentru décor

Pregătește o surpriză dulce celor dragi: tort cu mere și cremă de zahăr ars

Mod de preparare:

Într-o cratiță se caramelizează 5 linguri zahăr și se întinde caramelul pe pereții oalei. Se lasă deoparte la răcit.

Merele se curăță de coajă, se scoate cotorul și se așază în cratiță.

În fiecare scobitură se pune o bucățică de unt și puțină dulceață.

Se pudrează cu scorțișoară și zahăr pudră vanilat.

Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25 de minute.

În acest timp pregătim amestecul pentru crema de zahăr ars.

Amestecăm 5 ouă cu 5 linguri de zahăr, vanilie și 500 ml lapte gras.

Se pune acest amestec peste merele din cuptor. Se coace cca 35-40 min.

CITEȘTE ȘI: Rețeta de bază pentru crema caramelizată – Exquis

Cum se face blatul

Se separa 3 ouă.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, se adaugă pe rand 3 linguri de zahăr și se bate cu mixerul până avem o spumă tare.

Se adaugă pe rând 3 gălbenușuri.

Se omogenizează, iar la sfârșit se adaugă 3 linguri de făină, amestecând ușor cu telul de jos în sus.

După cele 35-40 de minute, punem compoziția de blat peste cremă și mai coacem până blatul devine auriu-brun. Facem testul scobitorii.

Când este gata, se oprește focul cuptorului și mai lăsăm blatul în cuptor cu ușa puțin deschisă pentru 15 minute.

Îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei și îl scoatem din formă.

Punem un platou deasupra cratiței și cu o mișcare rapidă răsturnăm.

Ridicăm ușor cratița. Înainte de a răsturna, dezlipim ușor marginile cu un cuțit.

Decorăm cu frișcă bătută după bunul plac.

Comentarii: