NUTRITIE

Pregătirea fructelor pentru conserve: merită sau mai bine cumpărăm?

Oare merită osteneala? Întrebarea pe care și-o pune fiecare gospodină atunci când vede rafturile magazinelor pline de mulțimea conservelor de toate felurile.

CITEȘTE ȘI: Ce ar trebui să bei atunci când te dor rinichii

Pregătirea fructelor pentru conserve: merită sau mai bine cumpărăm?

Răspunsul este: merită! Merită, pentru femeile casnice și pentru cele care cultivă legume și fructe în propria grădină sau pentru cele care le pot procura la un preț foarte convenabil.

Cum se sterilizează borcanele?

  • Borcanele și capacele se spală cu apă fierbinte și se așază cu gura-n jos pe un ștergar curat și uscat.
  • Pentru mai multă siguranță, în apa de clătit se adaugă puțin acid salicilic. În cazul acesta, borcanele nu se mai șterg.
  • Dacă borcanele se închid ermetic, se scot și garniturile de cauciuc, se pun în apă, se dau într-un clocot și se mai lasă să stea în apa în care au fiert. Ca să nu se întărească, se înmoaie o jumătate de oră în apă cu amoniac, în proporția 2:1.

Pregătirea fructelor pentru conserve: merită sau mai bine cumpărăm?

CITEȘTE ȘI: Scapă de diaree fără medicamente! Compotul de fructe care rezolvă problema

Pregătirea fructelor

  • Fructele cu semințe se spală, se curăță de coajă și de partea lemnoasă, se taie în bucăți și se stropesc cu apă și cu lămâie ca să nu-și schimbe culoarea.
  • Fructele cu sâmburi se spală și se lasă să se scurgă de apă. Prunele se pot curăța de coajă. Ca să meargă mai ușor, se înmoaie puțin în apă fierbinte și se țin sub jetul de apă rece.
  • Fructele se așază în borcane, fără spațiu între ele și se toarnă un sirop preparat dintr-un kilogram de zahăr și 1 litru de apă- fiert câteva minute și răcit.
  • Siropul trebuie să acopere fructele. Dacă acestea sunt zemoase, nu se umple borcanul până sus, se lasă un spațiu cam de un deget sub nivelul fructelor.

Comentarii: