Cea mai importantă masă pentru sărbători este obligatoriu să conțină aperitive, iar acestea diferă în funcție de timpul avut la dispoziție pentru preparare.
Bineînțeles că fiecare dintre noi căutăm idei cât mai simple și rapide, de aceea vă prezint astăzi această ruladă cu cașcaval care îndeplinește toate condiții necesare: este delicioasă, ușor de preparat, cu puține ingrediente și foarte versatilă.
Puteți folosi cașcaval simplu sau afumat, o puteți umple cu șuncă, bacon, pastramă, ardei, castraveți murați, struguri sau chiar măsline.
Pe lângă faptul că această ruladă se prepară foarte ușor și repede, se păstrează foarte bine până la 2 săptămâni în frigider, învelită în folie alimentară.
CITEȘTE ȘI: Bulete de cașcaval, idee de aperitiv pentru o masă de poveste – Exquis
Prepară o ruladă aperitiv din doar 3 ingrediente
Ingrediente:
- 500 g cașcaval vidat
- 150 g cremă de brânză
- 100 g șuncă
Prepară o ruladă aperitiv din doar 3 ingrediente
Mod de preparare:
Într-o oală încăpătoare punem la fiert apă cât să acopere bine cașcavalul.
Când apa fierbe, stingem focul și așezăm în apă punga cu cașcavalul.
Acoperim cu un capac și lăsăm așa timp de 20-30 min sau până cașcavalul este moale cand îl apăsăm.
Pregătim 2 folii alimentare mari, pe care le suprapunem.
Tăiem ambalajul cașcavalului și îl turnăm pe folia alimentară.
CITEȘTE ȘI: Checul aperitiv – apetisant și savuros pentru orice ocazie – Exquis
Cu ajutorul unui sucitor, întindem cașcavalul într-o foaie de 30×20cm și 5mm grosime.
Ungem foaia de cașcaval cu un strat de cremă de brânză, apoi o tapetăm cu felii de șuncă.
Ne ajutăm de folia alimentară pentru a rula cașcavalul cât de strâns putem.
Învelim rulada obținută într-o folie curată și o dăm la frigider cel puțin 3 ore înainte de feliere.
Comentarii: