Pentru că e luna femeilor și fiecare zi duce cu gândul la cele mai speciale ființe de pe pământ, astăzi am ales să scriu despre mâncarea bunicii.
Dragostea bunicii se reflectă în mâncărurile delicioase pe care le gătește mereu cu atâta iubire.
Fie că sunt prăjituri aromate, rețete cu care deja v-am obișnuit sau feluri de mâncare tradiționale, fiecare gust pe care îl împărtășim alături de ea este o expresie a dragostei și atenției ei față de noi.
CITEȘTE ȘI: Legumele care au grijă de inima ta: Scad riscul de a face infarct
Nu există gust mai bun decât cel al bucatelor făcute de bunica!
Pentru a ajunge mai ușor la rețetele ei, i-am cerut să-mi împărtășească secretul mâncărurilor ei și iată ce m-a sfătuit:
Prepară-ți acasă baza pentru mâncăruri- vegeta naturală
Ingrediente:
- 4 morcovi mari
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 bucată de praz
- 2 ardei roșii
- 1 țelină cu frunze
- 1 legătură pătrunjel verde
Prepară-ți acasă baza pentru mâncăruri- vegeta naturală
Mod de preparare:
Spălăm bine toate legumele și le ștergem cu un prosop de bucătărie.
Curățăm morcovii, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul, țelina și le dăm pe răzătoarea mare.
Așezăm legumele pe straturi în tava de la cuptor, pe o foaie de copt.
Mai întâi punem un rând de morcovi rași, apoi lângă ei așezăm pătrunjelul ras, păstârnacul și apoi țelina rasă.
Tocăm cât mai mărunt celelalte legume și le așezăm tot pe straturi în tavă.
Încălzim cuptorul la 50 °C și introducem tava înăuntru pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute, scoatem tava, amestecăm legumele și le întindem în tavă, după care lăsăm din nou la cuptor pentru 1 oră.
Tot procesul uscării legumelor durează aproximativ 5 ore.
Așadar, după fiecare oră în care stau legumele în cuptor, scoatem tava și le amestecăm, apoi din nou le băgăm în cuptor.
Este un timp mai îndelungat, dar merită efortul pentru că gustul preparatului nu poate fi egalat cu nici o vegeta cumpărată.
După ce legumele s-au uscat suficient, acestea se vor pune într-un robot de bucătărie și se vor mărunți până ajung la consistența dorită de dumneavoastră.
Transferăm amestecul într-un borcan, mai adăugăm o linguriță de curcuma, o jumătate de linguriță de piper măcinat și o linguriță de sare.
CITEȘTE ȘI: Diabet: aceste legume sunt cele mai rele pentru glicemie
Închidem capacul și amestecăm bine borcanul.
Preparatul este gata pentru a fi folosit la cele mai speciale rețete.
Spor la treabă!
Comentarii: