Pentru marii iubitori ai preparatelor tradiționale, rețeta de astăzi este una din zona Moldovei, însă cu influențe din bucătăria rusă. Rușii sunt amatori de colțunași, pe care îi pregătesc în fel și chip, atât cu umpluturi dulci, cât și sărate. Și îi servesc atât ca antreu, cât și ca desert!
Dacă și tu dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu o masă savuroasă, te invităm să descoperi în continuare cum se fac colțunașii cu brânză după rețeta tradițională, dar și sfaturi de preparare ale acestui desert savuros.
CITEȘTE ȘI: Cum să faci cozonac moale și pufos: Cele două secrete care îți vor fi de ajutor
Preparat traditional din zona Moldovei: colțunași cu brânză
Îți garantăm că rețeta este una foarte simplă și la îndemâna oricui. Iată cum poți prepara cei mai buni colțunași cu brânză dulce, ca în rețeta moldovenească!
Ingrediente:
- 500 g făină
- 150 ml apă
- 4 ouă
- 300 g brânză dulce
- 1-2 linguri griș
- 200 g zahăr
- 150 g smântână
- Sare
CITEȘTE ȘI: Desertul preferat al românilor: Papanași cu brânză de vaci – Secretul gustului desăvârșit
Preparat traditional din zona Moldovei: colțunași cu brânză
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui apa călduță, puțină sare și ouăle.
Frămânți un aluat tare, până când se desprinde de palme și face mici bășicuțe. Pentru gospodinele cu experiență, aluatul trebuie să fie asemeni celui pentru tăiței.
Amesteci brânza dulce cu ouăle rămase, zahărul și grișul.
Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie de 2-3 mm, pe care o tai în dreptunghiuri de 5×10 cm.
Umpli fiecare dreptunghi cu o lingură de compoziție, le pliezi pe jumătate și le presezi laturile cu o furculiță, ca să nu se desfacă la fiert.
Într-o cratiță mare, aduci la temperatura de fierbere apă cu o linguriță de sare. Reduci intensitatea focului și fierbi colțunașii timp de 10-15 minute la foc mic. Stingi focul și acoperi vasul cu un capac.
După 5 minute îi scurgi și îi servești fierbinți cu smântână.
Comentarii: