Drobul de miel este preparatul nelipsit de pe masa de Paște a tuturor românilor.
Rețeta tradițională românească se face în prapur, acesta împiedicând drobul să se sfărâme atunci când este tăiat.
CITEȘTE ȘI: Poți mânca drob și cozonac fără să te îngrași: Detaliul care face diferența
Preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște
Ingrediente:
- 500 g organe de miel
- 8 ouă
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 1 legătură mărar
- 5 ouă fierte
- Sare, piper
Preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște
Mod de preparare:
Spălăm bine organele mielului și le punem la fiert în apă cu sare.
După ce au fiert, le lăsăm puțin să se răcească, apoi le dăm prin mașina de tocat împreună cu verdețurile.
Batem ouăle cu un praf de sare și piper și le adăugăm peste carne, apoi amestecăm bine toată compoziția.
Așezăm prapurul în tavă în așa fel încât să rămână în exterior pentru acoperit întreaga compoziție.
Turnăm în tavă jumătate din compoziția de carne, apoi așezăm pe mijloc ouăle fierte.
Adăugăm restul compoziției și acoperim deasupra cu prapurul.
Coacem drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50-60 de minute.
Când a trecut timpul de copt, scoatem drobul, îl lăsăm să se răcească de tot și abia apoi îl tăiem felii.
Comentarii: