Humusul este un preparat delicios, pe care medicii îl recomandă cu încredere. Asemănător cu fasolea noastră ”bătută”, humusul este un fel de mâncare foarte nutritiv, extrem de benefic sănătății și, nu în ultimul rând, este și foarte gustos.
Nu este greu să preparați humusul și este indicat să fie făcut în casă, deoarece cel cumpărat din magazine are multe adaosuri nesănătoase, sare și zahăr în exces, dar și E-uri.
Fiind un fel de mâncare ușor de preparat, îl puteți savura de câte ori doriți. Abundă în fibre, este sățios, curăță intestinele de toxine și, în același timp, stimulează sistemul imunitar.
Fiind bogat în proteine, ține în frâu zahărul din sânge, reduce poftele necontrolate, care pot conduce o persoană la cele mai nesănătoase alegeri alimentare sau la mâncatul excesiv, remarcă doctorulzilei.ro.
Conținutul său bogat de fier sporește energia și vă dă și o stare bună fizică și psihică. Infuzia de energie vă va determina să faceți mișcare.
Potrivit unui studiu realizat de Jane Pittaway, de la Școala de Științe Umane a Universității din Tasmania, este clar: năutul reduce nivelul colesterolului rău.
CITEȘTE ȘI: Rețeta delicioasă de supă de năut. Înlocuiește cu succes și carnea în alimentația zilnică
Dieta mediteraneană este foarte benefică sănătății, iar humusul este alternativa ideală la sosurile îmbibate în ulei și poate fi consumat și în loc de pâine.
Este foarte ușor de preparat acasă. Fie că doar fierbeți boabele și le amestecați în diverse salate, bombe nutritive, fie că pasați boabele și le amestecați cu zeamă de lămâie, sare și puțin ulei, toate variantele sunt bune și sănătoase.
Dacă doriți să slăbiți și nu știți ce să alegeți, fasole sau năut, nutriționiștii recomandă în mod cert năutul. Pentru a beneficia la maxim de calitățile acestui aliment, fiebeți sau coaceți singuri boabele și preparați în cea mai sănătoasă manieră.
Nu uitați că năutul înlocuiește cu succes carnea, reglează glicemia, vă protejează de cancer și vă ajută să scăpați de pofta de dulce.
Studiile recente arată că năutul a încetinit creșterea celulelor canceroase în cazuri de cancer de sân și de prostată și a distrus 64% din celulele precanceroase din colon la șoarecii de laborator.
Alte studii arată că oamenii care consumă mai multe legume sunt cu 32% mai protejați în fața riscului de cancer decât cei care mănâncă preponderent carne.
Au cu 45% mai mici riscuri de a face cancer de prostată și cu 57% riscuri mai mici de a face cancer de colon.
La o cană de boabe (albe sau negre), adăugați, după bunul plac: Ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare – rețeta de bază. Apoi, pentru diversitate, unul dintre aceste ingrediente: usturoi, brânză feta, baby spanac, scorțișoară, ardei iute, curcumin, pătrunjel, parmezan, busuioc, ceapă roșie, avocado, roșii coapte și deshidratate, oregano, măsline sau iaurt. Delicios!