X

Preparatul cel mai convenabil pentru a servi musafirii- tartă cu cartofi

Cartofi cremoşi, şuncă sau bacon şi brânză cheddar, toate amestecate şi lăsate o vreme la cuptor fac din acest preparat un deliciu culinar care va încânta toți degustătorii.

Partea bună este că nu trebuie să stați cu stres lângă mâncare pentru că aceasta practic, se face singură.

CITEȘTE ȘI: Tartă de dovleac în stil francez

Preparatul cel mai convenabil pentru a servi musafirii- tartă cu cartofi

Ingrediente:

Preparatul cel mai convenabil pentru a servi musafirii- tartă cu cartofi

Mod de preparare:

Aşezi cartofii într-o cratiţă mare, îi acoperi cu apă şi îi fierbi la foc mediu cam 15-20 de minute, până devin moi, apoi îi scurgi bine de apă.

Preîncălzeşti cuptorul la 180°C. Tapezi o tavă cu ulei sau cu unt.

Aşezi din nou cartofii în cratiţă, torni peste ei laptele, smântâna, sarea şi piperul. Cu ajutorul unui mixer pasezi şi omogenizezi ingredientele. În această compoziţie răstorni o cană şi jumătate de brânză şi jumătate din cantitatea de şuncă de curcan, pe care le amesteci cu o lingură. Ce ai obţinut aşezi în tavă.

Împingi tava în cuptor şi o laşi acolo 20-25 de minute. După acest interval, scoţi tava să ia o gură de aer şi presari deasupra ei restul de brânză păstrat, şunca de curcan şi ceapa verde. I-a ajuns momentul de respiro, aşa că o mai pui în cuptor cam 3 minute, până se topeşte brânza.

CITEȘTE ȘI: Aluatul perfect pentru orice fel de tartă- cât de simplu se păstrează

Sfat: Poţi pregăti tot înainte şi laşi tava bine sigilată cu o folie sau recipientul etanşat la congelator, până când te hotărăşti să chemi musafiri în vizită.

Când te-ai decis să coci budinca, aşezi tava acoperită cu o folie în cuptorul preîncălzit la 180°C şi o laşi acolo 40-45 de minute. Apoi, iei folia de pe tavă, presari brânza, şunca de curcan şi ceapa verde şi laşi tot la cuptor încă 3 minute.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro