NUTRITIE SANATATE

Preparatul ușor de servit după sărbători

În ultima vreme, tot mai multe persoane au început să opteze pentru un stil de viață sănătos, renunțând la produsele de patiserie, fast-food sau la alimente prăjite.

Și, pentru că tocmai s-au sfârșit sărbătorile și mulțimea preparatelor greu de digerat, salata Caesar este o alegere excelentă de gătit în propria bucătărie: sățioasă, gata în câteva minute și perfectă pentru cei care adoptă o alimentație echilibrată.

CITEȘTE ȘI: Răsfață-te cu o delicioasă salată de spanac cu brânză de capră – Exquis

Preparatul ușor de servit după sărbători

Ingrediente:

Pentru salată:

  • 1 salată mare romaine
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper
  • 50 g parmezan ras
  • crutoane

Pentru dressing:

  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de muștar
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriță de sos Worcester
  • 150 ml ulei de măsline
  • 25 g parmezan ras
  • Sare și piper

Preparatul ușor de servit după sărbători

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să speli bine salata frunză cu frunză, apoi aceasta trebuie uscată cu ajutorul unui prosop de hârtie.

Curăță usturoiul și adaugă-l într-un blender, alături de restul ingredientelor pentru dressing.

Mărunțește totul bine, după care adaugă uleiul de măsline, amestecând continuu.

Rupe frunzele de salată după preferință și pune-le într-un bol încăpător.

Toarnă dressingul preparat anterior peste salată și amestecă bine, pentru a acoperi uniform frunzele.

CITEȘTE ȘI: Salată exotică cu piept de rață – Exquis

La final, poți adăuga și câteva crutoane dacă îți dorești, dar și parmezanul ras, pentru un plus de aromă.

Salata Caesar se poate servi imediat, însă, dacă vrei ca preparatul să fie mai răcoritor, este ideal să o lași la frigider timp de cel puțin o oră înainte de consum.

Iar dacă te gândești că nu e suficient de consistentă, adaugă carne de pui pregătită pe grill sau un șnițel în panko tăiat fâșii.

Cu siguranță gustul te va da pe spate!

Comentarii: