Dacă suferi de boli de rinichi, primele semne pe care le vei observa vor fi asupra pielii. Cu cât boala progresează, cu atât mai mult te vei confrunta cu unul dintre cele 4 semne pe care nu trebuie să le neglijezi.
Pielea extrem de uscată este un simptom destul de comun în rândul persoanelor care au o boală de rinichi în fază terminală, care necesită dializă sau transplant de rinichi. Pielea care prezintă și mâncărimi este un semn al bolilor de rinichi prezente, potrivit csid.ro.
CITEȘTE ȘI: Tratează infecția urinară fără ca rinichii să fie afectați – Atenție, când trebuie să mergi la doctor!
Atunci când rinichii nu mai funcționează corespunzător toxinele rămân în organism, iar astfel se produc schimbări de culoare la nivelul pielii. Poți observa:
Rinichii ajută la îndepărtarea excesului de fluide și săruri din organism, iar în momentul în care acest lucru nu se mai întâmplă, se produc umflăturile care pot fi observate la:
CITEȘTE ȘI: Remediile naturale care ”topesc” pietrele la rinichi: Plantele la care poți apela cu încredere
Rinichii îndeplinesc mai multe funcții în organism, iar una dintre ele este aceea de a păstra un echilibru între anumite minerale din sânge precum sodiu și fosfat. Atunci când rinichii nu mai păstrează acest echilibru, nivelul poate crește, iar unele persoane pot dezvolta depozite de calciu sub piele. De cele mai multe ori se regăsesc în jurul articulațiilor și nu sunt dureroase.