X

Primele simptome care indică acidul uric mărit

Primele simptome care indică acidul uric mărit. „Hiperuricemia” este termenul medical pentru niveluri ridicate de acid uric în organism. Acidul uric este un produs rezidual care este creat atunci când organismul dumneavoastră descompune substanțele chimice numite purine din alimente și băuturi.

Cea mai mare parte a acidului uric se dizolvă în sânge, trece prin rinichi și părăsește organismul prin urină. Hiperuricemia apare dacă rămâne prea mult acid uric în organism.

Hiperuricemia face ca acidul uric să se grupeze în cristale ascuțite. Aceste cristale se pot depune în articulații și pot provoca gută , o formă dureroasă de artrită. De asemenea, se pot acumula în rinichi și pot forma pietre la rinichi.

Hiperuricemia este foarte ușor de tratat. Este posibil să fie necesar să modificați unele aspecte ale vieții dumneavoastră de zi cu zi (cum ar fi să vă schimbați dieta sau să beți mai multă apă). Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a reduce nivelul acidului uric sau pentru a trata simptomele pe care le prezentați.

CITEȘTE ȘI: 5 moduri de a vă „curăța” articulațiile de excesul de acid uric

Cât de frecventă este hiperuricemia?

Hiperuricemia este foarte frecventă. 1 din 5 persoane are hiperuricemie. Aproximativ 5% din persoanele din SUA au gută. Bărbații sunt de patru ori mai predispuși să dezvolte gută decât femeile.

Cum îmi afectează hiperuricemia organismul?

Este posibil să nu observați că aveți hiperuricemie, mai ales dacă nivelurile dumneavoastră sunt ușor crescute. Dar, în timp, o acumulare de acid uric în sânge poate duce la durere și alte simptome. De asemenea, poate provoca daune întregului organism.

Nivelurile ridicate de acid uric netratate pot duce în cele din urmă la afectarea permanentă a:

Cercetările au arătat, de asemenea, o legătură între nivelurile ridicate de acid uric și alte condiții de sănătate, inclusiv:

Simptome și cauze

Care sunt simptomele hiperuricemiei? Hiperuricemia în sine nu provoacă de obicei niciun simptom. Majoritatea oamenilor nu știu că o au până când nivelurile lor de acid uric sunt suficient de ridicate pentru a provoca gută sau pietre la rinichi.

Simptomele unui atac de gută la una dintre articulații includ:

Ce cauzează hiperuricemia?

Excesul de acid uric din sânge cauzează hiperuricemia. Organismul dumneavoastră creează acid uric după descompunerea purinelor. Purinele apar în mod natural și nu sunt dăunătoare în cantități mici.

Dar, consumând în mod regulat alimente bogate în purine, vă puteți crește nivelul de acid uric în timp, potrivit actualno.com.

Alimentele și băuturile bogate în purine includ:

CITEȘTE ȘI: Băutura care mărește nivelul acidului uric în organism

Factori de risc pentru hiperuricemie

Hiperuricemia poate afecta pe oricine. Anumite grupuri de persoane sunt mai susceptibile de a dezvolta hiperuricemie, inclusiv persoanele care:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro