SANATATE

Primul lucru pe care să îl faci dacă ai amigdalele inflamate

onecms.io

Primul lucru pe care să îl faci dacă ai amigdalele inflamate. Amigdalele joacă rolul unei redute de protecție, ele nu permit bacteriilor și microbilor să pătrundă în organism. Dar, uneori, aceste organe pot deveni ele însele răspânditoare de infecții.

Pentru a ameliora starea pacientului, este necesar să știți ce anume să faceți dacă amigdalele sunt inflamate. În primul rând, merită să vizitați un medic, astfel încât acesta să poată face un diagnostic și să prescrie un tratament. Dar unele proceduri pot fi efectuate la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: 5 probleme grave cauzate de amigdalele inflamate

Primul lucru pe care să îl faci dacă ai amigdalele inflamate

Pentru început, este necesar să se găsească cauza bolii. Natura tratamentului va depinde de aceasta. Deci, infecțiile virale nu necesită utilizarea antibioticelor. Trebuie doar să beți mai multe lichide, să ventilați camera și să faceți gargară în gât.

Dar dacă vinovat de boală este o infecție bacteriană, atunci este necesar să luați antibiotice.

În plus, va trebui să faceți o analiză bacteriană – un tampon din gât. Există, de asemenea, o infecție fungică, în care amigdalele sunt tratate cu soluții antifungice speciale.

Cauze ale bolii

Următoarele cauze pot provoca inflamația:

  • prea rece
  • comunicarea cu persoane care sunt deja afectate de infecție
  • alimente de proastă calitate cu conținut scăzut de proteine
  • imunitate slăbită
  • condiții de lucru nesănătoase, de exemplu, încăperi cu fum sau cu fum
  • obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul excesiv de țigări.

Toți acești factori pot duce la inflamarea amigdalelor.

Ce puteți face acasă dacă amigdalele dumneavoastră sunt inflamate

Orice măsuri pe care le veți folosi trebuie să fie convenite cu medicul dumneavoastră.

De obicei prescrise pentru inflamația amigdalelor:

Gargară

Cea mai simplă soluție: luați o linguriță de bicarbonat de sodiu și sare. Amestecați-le într-un pahar de apă caldă și adăugați 10 picături de iod. Puteți cumpăra de la farmacie tinctură de propolis sau de calendula și adăugați câteva picături în apă caldă. În primele 2 zile, intervalul dintre gargare nu trebuie să fie mai mare de o jumătate de oră, iar în zilele următoare, procedura trebuie repetată de 5 ori pe zi.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci dacă ai amigdalele inflamate: Remediile care duc la vindecarea lor

Inhalații

Uleiurile esențiale de conifere vor ajuta aici. Adăugați-le în apă clocotită în cantitate de 2-3 picături la 1 litru de apă și inhalați vaporii vindecători timp de 20 de minute. La copii, este mai bine să înlocuiți uleiurile esențiale cu decocturi de sunătoare, calendula, mentă și să reduceți procedura la 5-7 minute. Soda obișnuită este, de asemenea, potrivită: 1 linguriță. trebuie dizolvată într-un litru de apă fierbinte și vaporii trebuie inhalați timp de 10-15 minute.

Încălzire

Faceți pungi din pânză și umpleți-le cu sare încălzită, aplicați pe locul dureros și păstrați până se răcește. Acest remediu este un substitut excelent pentru petele de muștar. Vă puteți înmuia picioarele într-o soluție uscată de muștar. După astfel de proceduri, este necesar să înfășurați gâtul. O eșarfă caldă sau o eșarfă de lână va ajuta, dar trebuie să pui și șosetele în picioare.

Comentarii: