X

Principalul simptom care anunță că ai pietre la rinichi: La ce să fii atent

Principalul simptom care anunță că ai pietre la rinichi: La ce să fii atent. Urolitiaza, cunoscută și sub numele de pietre la rinichi , nu produce de obicei simptome clinice clare, potrivit medicului rus Anastasia Timoshchenko. Potrivit acesteia, simptomul principal și inconfundabil al acestei boli este colica renală, care, de regulă, se dezvoltă brusc.

Principalul simptom al pietrelor la rinichi

„Durere paroxistică, uneori severă în abdomen sau în regiunea lombară, cu caracter mobil, inclusiv iradiere în zona inghinală – aceasta este durerea urolitiazei”, spune medicul.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care pot avea un impact negativ asupra rinichilor

Colica renală nu este o boală independentă, dar ca sindrom are propriile sale simptome. În plus față de durerea debilitantă, care este dificil de ignorat, explică Dr. Timoshenko, colica renală poate fi însoțită de o creștere a temperaturii corpului, o schimbare în aspectul și structura urinei și natura urinării – miros neplăcut, sânge și durere . De asemenea, pot fi observate apeluri frecvente. De asemenea, cu colica renală, există adesea semne de intoxicare generală a corpului – slăbiciune, frisoane, greață și vărsături.

Dr. Tymoshchenko adaugă că, cel mai adesea, pietrele la rinichi se formează pe fondul infecțiilor în aceste organe, al predispoziției genetice, precum și datorită obezității și hipertensiunii arteriale. Potrivit ei, boala se dezvoltă, de asemenea, din cauza unei serii de tulburări metabolice, inclusiv calciu.

Alte cauze ale pietrelor la rinichi includ:

Alimentația deficitară

Atunci când meniul este dominat doar de mâncăruri de origine animală sau vegetală și, de asemenea, există o lipsă clară de legume și fructe în dietă sau o lipsă a anumitor vitamine și minerale, care este, de asemenea, asociată cu o dietă monotonă.

Aportul insuficient de lichide

Pentru o persoană sănătoasă, se recomandă să bea cel puțin un litru și jumătate de apă curată pe zi, fără a pune la socoteală ceea ce vine cu primele mese, ceaiul și compoturile. Dacă o persoană a fost deja diagnosticată cu boală renală, atunci în acest caz cantitatea de lichid ar trebui să fie crescută la 2,5 litri.

Activitatea fizică scăzută poate fi, de asemenea, o cauză a urolitiazei.

CITEȘTE ȘI: Cum să elimini excesul de apa din organism în mod natural: Îți menține inima și rinichii sănătoși

Influența mediului extern

Climat prea uscat, vreme caldă constantă, supraîncălzire regulată, transpirație abundentă.

Consumul de apă de calitate scăzută cu o concentrație ridicată de săruri și minerale este o altă cauză posibilă.

Alți factori care pot provoca boala includ hiperparatiroidismul, osteoporoza, osteomielita, leziunile măduvei spinării, fracturile și leziunile osoase și bolile de stomac. Toate aceste boli pot deveni factori provocatori pentru formarea pietrelor, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro