NUTRITIE SANATATE

Probleme generate de cartofi – Nutriționist: ‘Putem spune că mâncăm zahăr’/ Cum să îi prepari sănătos

goodhousekeeping.com

Cartofii procesați termic în foarte multe cazuri pot dăuna organismului, a specificat nutriționistul și terapeutul Svetlana Goriainova.

„Atunci când consumăm cartofi procesați termic, putem spune că mâncăm zahăr”, a mai avertizat expertul.

După cum a explicat medicul, atât piureul de cartofi, cât și cartofii prăjiți pot duce la apariţia unor probleme cardiace și grave probleme de circulaţie, fiind afectate grav vasele sanguine.

CITEȘTE ȘI: Nu arunca apa în care ai fiert cartofii: O poți refolosi – Vei fi uimit cât de bine îți va prinde

Aceste disfuncţionalităţi sunt valabile în mod special în cazul persoanelor ale căror metabolism este deja afectat.

Fierberea în coajă

Cele mai sănătoase moduri de a prepara cartofii ar fi fierberea lor în coajă, folosind o cantitate mică de apă, precum și coacerea lor în coajă la cuptor. Când sunt preparaţi astfel, cartofii vor aduce beneficii organismului, datorită potasiului, care este extrem de necesar pentru sănătatea inimii.

CITEȘTE ȘI: Când pot fi cartofii un pericol pentru sănătate: Toxina care poate duce la deces

Comentarii: