Produsul apicol care poate trata 90% din boli. Propolisul este intens folosit în perioada rece a anului. Beneficiile potențiale pentru sănătate ale propolisului includ capacitatea sa de a proteja sistemul imunitar, de a reduce inflamația, de a diminua reacțiile alergice, de a vindeca rănile, de a promova circulația, de a stimula sănătatea ochilor, de a îmbunătăți cunoașterea și de a întări oasele.
Propolisul, cum ne ajută
Bogdan Pascu, apicultor, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt beneficiile pe care propolisul le are pentru organism.
”Propolisul este cel mai puternic antibiotic natural. Tratează cam 90% dintre boli. Se poate consuma fie așa de sine stătător, fie într-un pic de miere sau o bucățică de pâine.
Propolisul ajută la menținerea sănătății și bunăstării generale
Propolisul conţine proprietăţi antioxidante care ajuta la reducerea radicalilor liberi formaţi în organism şi ajuta la susţinerea sănătăţii sistemului imunitar.
Este un lichid multifuncțional. Un alt beneficiu pentru sănătate al propolisului este capacitatea sa de a calma simptomele alergiilor sezoniere.
CITEȘTE ȘI: Tinctura de propolis, medicament universal: Care sunt bolile de care te scapă
Propolisul are calități antiseptice naturale
Micronutrienții, vitaminele și mineralele din propolis oferă câteva beneficii excelente pentru sănătate”, a explicat Bogdan Pascu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Propolisul, ce spun studiile
Propolisul este o sursă excelentă de anumiți polifenoli care se numesc flavonoide. Aceste flavonoide funcționează ca antioxidanți. Flavonoidele și polifenolii pot reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de inimă.
Prin adăugarea unor cantități mici de propolis în dieta dumneavoastră, puteți crește puterea sistemului imunitar datorită efectelor sale antivirale și antibacteriene naturale. În plus, propolisul poate oferi alte beneficii pentru sănătate.
Propolisul scade riscul de cancer
Unul dintre cele mai importante efecte ale antioxidanților este modul în care reduc riscul de cancer. Acestea ajută la minimizarea radicalilor liberi, ceea ce poate deteriora celulele într-un mod care le face periculoase.
Amestecul antioxidant puternic de propolis pare a fi deosebit de eficient în reducerea riscului de cancer.
Deși trebuie făcute mai multe studii pe această temă, cercetările actuale sugerează că propolisul poate ajuta la reducerea proliferării cancerului și la moderarea răspunsului sistemului imunitar la celulele canceroase.
Propolisul reduce ulcerele
Unul dintre cele mai studiate efecte ale propolisului este activitatea sa antimicrobiană. Ca urmare, propolisul este adesea vândut ca o soluție topică pentru a ajuta la menținerea rănilor curate.
De exemplu, gastrita și ulcerele peptice sunt adesea cauzate de creșterea excesivă a bacteriilor H. pylori. Studiile sugerează că consumul de propolis, cu sau fără miere, poate ajuta la reducerea semnificativă a simptomelor gastritei și ulcerului peptic. Propolisul poate chiar să încurajeze vindecarea.
Propolisul reducerea inflamației
Propolisul poate ajuta la ameliorarea simptomelor mai multor afecțiuni cronice prin reducerea inflamației. Puteți experimenta inflamație cronică alături de multe probleme potențiale de sănătate, cum ar fi boli de inimă, diabet zaharat, boli inflamatorii intestinale, și artrită.
Unele studii sugerează că propolisul are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ar putea ajuta la scăderea riscului de a dezvolta efecte negative asupra sănătăţii.
CITEȘTE ȘI: Cele mai puternice antibiotice naturale și efectele lor
Propolisul controlează nivelul zahărului din sânge
Diabetul este o afecţiune gravă care afectează capacitatea organismului de a-ţi menţine în mod corespunzător nivelul zahărului din sânge. Unele studii sugerează că propolisul poate ajuta în acest sens.
Studiile arată că suplimentele de propolis pot reduce semnificativ glicemia à jeun, care sunt un indicator semnificativ al diabetului necontrolat. În timp ce mai multe studii de cercetare trebuie să fie făcute pe acest subiect, rezultatele timpurii sunt promițătoare.
Propolisul scade riscul de anemie
Propolisul este bogat în vitamine din complexul B, care sunt considerați micronutrienți esențiali. Vitaminele din complexul B sunt esențiale pentru a-ți menține corpul să funcționeze bine. Un deficit de vitamina B6, de exemplu, poate duce la anemie – provocând simptome cum ar fi confuzie și depresie. Adăugarea propolisului în dieta ta te poate ajuta să reduci riscul unei deficiențe de complex B și anemie asociată, notează WEBMD.
Comentarii: