NUTRITIE SANATATE

Proprietățile benefice ale scorțișoarei pentru sănătate și frumusețe

Scorțișoara este un condiment care, pe lângă deliciile pe care ni le oferă în preparate din cele mai variate, are un rol important pentru sănătatea noastră.

Există mai multe soiuri de scorțișoară, însă cea mai des întâlnită este cea de Ceylon, cunoscută încă din Antichitate, datorită proprietăților pentru sănătate și frumusețe.

CITEȘTE ȘI: Şapte motive să bei ceai de scorţişoară: Cum se prepară şi ce beneficii are pentru sănătate

Proprietățile benefice ale scorțișoarei pentru sănătate și frumusețe

Chiar și în prezent este utilizată pentru a lupta împotriva diabetului, ca supliment în curele de slăbire și pentru a contracara stările gripale.

Având o aromă dulce inconfundabilă, scorțișoara este un condiment delicios, apreciat de mii de ani pentru proprietățile sale medicale:

  • Este bogată în fosfor, magneziu, fier și calciu și îmbunătățește digestia, detoxifică ficatul, scade nivelul de colesterol din sânge și are proprietăți antibacteriene.

Este indicat consumul moderat de scorțișoară, deoarece aceasta poate fi toxică pentru ficat în cantități foarte mari, ca urmare a conținutului ridicat de cumarină.

Proprietățile benefice ale scorțișoarei pentru sănătate și frumusețe

  • Scorțișoara este recunoscută și recomandată pentru efectele pe care le are împotriva diabetului de tip 2. Compoziția scorțișoarei echilibrează glicemia, stimulând producția naturală de insulină și joacă, de asemenea, un rol important în prevenirea diabetului.

În plus, reduce cantitatea de glucoză care intră în sânge, prin interacțiunea cu enzimele digestive, care încetinesc descompunerea carbohidraților.

  • Consumul de scorțișoară este asociat cu un risc redus de boli cardiace.

La persoanele cu diabet de tip 2, 1 gram de scorțișoară pe zi are efecte benefice asupra indicatorilor din sânge: reduce nivelul colesterolului total și al trigliceridelor și duce la creșterea nivelului de colesterol „bun“, HDL. Toți acești factori reduc semnificativ riscul apariției unei boli cardiace.

CITEȘTE ȘI: Tensiune arterială ridicată: Mâini reci, scorțișoară sau ceai de mentă, remediile care îți reglează tensiunea

  • Odată cu un consum moderat de scorțișoară, consumatorii au constatat și efectul de scădere a apetitului, mai ales atunci când simțim nevoia de ceva dulce.

De exemplu, un vârf de linguriță de scorțișoară, adăugat unuia dintre preparatele pe care le consumi zilnic în cadrul dietei, accelerează arderea grăsimilor.

În cazul în care simți o senzație acută de foame între mese, taie câteva feliuțe de măr și presară puțină pudră de scorțișoară peste ele.

  • Scorțișoara ajută în lupta contra infecțiilor fungice și bacteriene. Principalul compus activ din scorțișoară, aldehida poate să contribuie la lupta contra infecțiilor.

Efectele anti-microbiene ale scorțișoarei pot, de asemenea, să ajute la prevenirea distrugerii dinților și reduc respirația urât mirositoare.

Comentarii: