X

Pumpkin Spice – amestecul de condimente denumit „vestitorii toamnei”

Pumpkin Spice, tradus mot à mot “mirodenie pentru dovleac”, nu este un simplu condiment, ci un amestec de condimente cu rol onorific.

Obsesia americanilor pentru „pumpkin spice” a luat avânt abia pe la sfârșitul anilor ’90, când o companie producătoare de lumânări a lansat o lumânare parfumată cu acest mix de arome. La puțin timp după, în lanțurile de cafenele a apărut cafeaua Pumpkin Spice și, ulterior, faimosul Pumpkin Spice Latte al celui mai celebru lanț american de cafenele. Așa a ajuns Pumpkin Spice condimentul nr. 1 al toamnei în toată America de Nord și, încet-încet, și peste ocean.

CITEȘTE ȘI: Neurolog: Aceste 4 condimente sunt foarte bune pentru creier și îmbunătățesc concentrarea

Pumpkin Spice – amestecul de condimente denumit „vestitorii toamnei”

Dacă ți-am stârnit poftele și curiozitatea, hai să-ți povestim cât este de ușor să-ți prepari singur, acasă, Pumpkin Spice. În primul rând, e obligatoriu ca mirodeniile să fie răzuite în casă și nu cumpărate gata măcinate, la plic. Cine vrea să trișeze cu plicuri se păcălește mai întâi pe el, fiindcă va obține o aromă fadă și diferită. Așadar dă o fugă într-un magazin specializat cu condimente.

Răzuiește și macină mirodeniile. Proporțiile ideale de mirodenii în formă pulbere variază de la rețetă la rețetă, dar noi îți prezentăm una dintre versiunile clasice:

CITEȘTE ȘI: Plăcintă cu mere: Retrăiește bucuria copilăriei cu această rețetă ușor de preparat – Ingredientul secret care îi dă gustul delicios

Pumpkin Spice – amestecul de condimente denumit „vestitorii toamnei”

Cum se prepară:

Încearcă să răzuiești doar atât cât folosești la amestecul de Pumpkin Spice și lasă restul mirodeniilor în formă întreagă pentru a-și păstra aroma intensă timp îndelungat.

Amestecă mirodeniile foarte bine și pune-le într-un recipient etanș. Le poți păstra la temperatura camerei până la 6 luni, adică până când se termină sezonul toamnă-iarnă. Probabil că nici nu vor rezista atât la câte delicii poți parfuma cu ele.

Pumpkin Spice se potrivește de minune nu doar în plăcinta cu dovleac, ci și în deserturile cu mere, în checuri și brioșe, în fursecuri și brownies, ba chiar și în frișcă și în prăjiturile cu brânză.

Adaugă Pumpkin Spice și toate acestea se vor transforma în minunății dulci de toamnă, deserturi și gustări cu parfum incredibil.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro