Sunt zile in care chiar daca iti doresti sa mananci foarte sanatos, parca ai renunta la clasicul dressing din ulei de masline si otet/lamaie.
Parca ai vrea ceva gustos si consistent. Cum poti obtine un astfel de dresssing? Adaugand o lingura serioasa de maioneza (sau iaurt daca nu iti place maioneza). E adevarat ca vei adauga ceva calorii in plus salatei, dar trebuie sa existe si momente in care nu le mai numaram, nu-i asa?
Iata cat de usor se pregateste un dressing cu adevarat gustos pentru salatele cu multe frunze proaspete, cu pui sau chiar cu peste, potrivit foodstory.stirileprotv.ro. Dureaza doar doua minute.
CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să știi când cumperi salată verde și ceapă
Salata ideală depinde de dressing: Topul uleiurilor care dau aromă salatei
Ingrediente:
1 lingurita mustar de Dijon
1 lingura maioneza / iaurt gras
1 o lingura de otet din vin alb
Un varf de sare
Un varf de zahar
Un varf de piper
Mod de preparare:
Amesteca mustarul, maioneza, sarea, zaharul si piperul intr-un bol mic, cu ajutorul unui tel. Adauga otetul si amesteca in continuare, pana cand obtii o emulsie. Adauga dressingul peste salata si serveste.