X

Raport ŞOCANT al specialiştilor: Depresia, boala care loveşte la nivel mondial

Raport şocant şi alarmant al specialiştilor. Depresia este boala care loveşte dur la nivel mondial. Stresul profesional, conflictul de muncă-viaţă, hărţuirea şi violenţa persistă şi se ridică la costuri sociale nepermis de mari. În consecinţă, în cazul depresiilor, devenite lider pe lista cauzelor de boli şi dizabilităţi la nivel mondial, cei care suferă de ele sau de alte tulburări mintale se pot simţi incapabili să muncească sau devin mai puţin productivi.

Centrul Naţional de Sănătate Publică precizează că, statistic, una din patru persoane mature suferă de anumite probleme asociate sănătăţii mintale. Concomitent, una din cinci persoane din cele angajate se confruntă la locurile de muncă cu stări afectate pentru sănătatea ei mintală, transmite IPN.

Anual, la 10 octombrie, este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, iar în acest context, specialiştii avertizează că suprasolicitarea şi complexitatea sporită a muncii, presiunea timpului, remunerarea inechitabilă, satisfacţia scăzută la locul de muncă, şi alţi factori generatori ai depresiei, condiţionează prezenţa neproductivă sau absenţa angajatului de la locul de muncă.

OMS atrage atenţia asupra antibioticelor noi

Cum sunt hrăniţi PUII pe care îi cumpărăm din comerţ/ FOTO

De ce se îmbolnăvesc oamenii de Alzheimer: Specialiştii au descoperit totul

Există o serie de probleme de sănătate mintală ce pot surveni într-un mediu de lucru deficient: Sindromul de ardere profesională (burnout syndrome): o stare de epuizare fizică, psihică şi emoţională produsă de stresul prelungit, fiind o consecinţă a dezechilibrului dintre cerinţe, resurse şi gradul de satisfacţie profesională. Depresia şi anxietatea produc la nivel global un trilion de dolari în costuri legate de productivitatea muncii.

De ce să NU bagi NICIODATĂ ardei iute în cuptorul cu microunde /VIDEO

Cel mai tare leac pentru a scăpa de răceală: Cum îţi întăreşti sistemul imunitar

Alimentele care te ajută să te concentrezi mai bine

Hărţuirea şi brutalizarea la locul de muncă sunt probleme raportate frecvent, cu impact major asupra sănătăţii mintale a angajaţilor, conform adevarul.ro. Statistica europeană arată că din cauza depresiei lipsesc de la locul de lucru 10 % din angajaţi, iar fiecare episod al depresiei, asistat de simptome de dificultăţi de concentrare, în luarea deciziilor şi de memorare, echivalează în medie cu pierderea a 36 de zile lucrătoare.

CULORILE toamnei 2017. Cum ne îmbrăcăm în acest sezon?

Insectele de care trebuie să te fereşti: Muşcătura lor poate fi FATALĂ

Ținând mâinile în aceste poziții poți face lucruri INCREDIBILE pentru corpul tău

Datele Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale arată că în Republica Moldova locuiesc circa 60 de mii persoane cu probleme de sănătate mintală, dintre care circa 28 de mii au grad de dizabilitate. În ţară sunt 182 de medici psihiatri, adică cinci psihiatri la 100 mii de populaţie. În întreaga ţară, funcţionează 36 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală (CCSM), dintre care cinci municipale.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro