Ratatouille este o tocană de legume tradițională, din regiunea Provence a Franței, compusă din legume fierte.
Este un preparat ușor, vegetarian, care poate fi servit lângă o bucată de carne, o porție de orez sau pur și simplu ca pe o salată de legume la cuptor.
CITEȘTE ȘI: De ce bucătarii experimentați gătesc legumele cu apă minerală? Răspunsul vă va surprinde!
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru sos:
Călim ceapa în puțin ulei de măsline, adăugăm usturoiul tocat mărunt, sosul de roșii și busuiocul proaspăt.
Condimentăm cu sare și piper după gust și lăsăm să fiarbă sosul pentru aproximativ 10 minute la foc mic.
Pregătim legumele: 2 vinete, 1 dovlecel, 1 zucchini, 2 cepe, 4 roșii, 1 ardei gras galben.
Legumele le spălăm bine și le tăiem rondele.
Așezăm în tavă sosul de roșii, apoi începem să aranjăm câte o felie din fiecare legumă.
Băgăm tava la cuptor, la 160 °C pentru o oră.