NUTRITIE SANATATE

Ratatouille- Rafinat și ușor de preparat, servit ca fel principal sau ca garnitură

foodrevolution.org

Cu toate că ingredientele ne-ar putea duce cu gândul la o tocăniţă de legume, ghiveci cum spunem noi, originea franţuzească a reţetei le transformă într-un deliciu cu design şi dichis.

Rafinat şi totuşi uşor de preparat, la foc mic şi la cuptor, ratatouille poate fi servit atât ca fel principal, cât şi ca garnitură pe lângă fripturi.

CITEȘTE ȘI: Cum ți se va schimba tensiunea arterială dacă consumi două căni de legume sau fructe zilnic

Ratatouille- Rafinat și ușor de preparat, servit ca fel principal sau ca garnitură

Ingrediente pentru 6 porţii:

  • 2 cepe medii
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei roşu
  • 1 vânătă
  • 3 roşii medii
  • 3 căţei usturoi
  • 10 cl ulei de măsline
  • ½ legătură de pătrunjel
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 lingură de zahăr
  • Sare şi piper

Ratatouille- Rafinat și ușor de preparat, servit ca fel principal sau ca garnitură

Mod de preparare:

Încălziţi uleiul în vasul ceramic, la flacără mică.

Tăiaţi ceapa în felii subţiri şi lăsaţi-o la călit în ulei, timp de 5-6 minute.

Spălaţi şi curăţaţi ardeii şi roşiile, apoi tăiaţi-i în rondele. Tot rondele trebuie să devină şi vânăta şi dovlecelul. Adăugaţi-le pe rând în vas în această ordine: roşiile, ardeii, vânăta şi dovlecelul.

Zdrobiţi usturoiul şi adăugaţi-l în vas, odată cu cimbrul. Tocaţi pătrunjelul şi presăraţi-l peste preparat.

Asezonaţi după gust, apoi adăugaţi zahărul.

CITEȘTE ȘI: Ratatouille- faimoasa rețetă de ghiveci franțuzesc

Lăsaţi amestecul să fiarbă la foc mic, fără capac, timp de 10 minute, amestecând bine.

După 10 minute, acoperiţi vasul şi puneţi-l în cuptorul preîncălzit la 180˚C, timp de 25-30 minute.

Sfaturi: Serviţi preparatul fierbinte, imediat după ce aţi presărat peste el nişte pătrunjel proaspăt tăiat.

Puteţi varia felul în care tăiaţi legumele: ardeii – sub formă de fâşii, dovlecelul- sub formă de felii etc.

Poftă mare!

Comentarii: