Vrei să prepari cele mai bune nuci umplute cu cremă? Atunci este important să cunoști câteva sfaturi și trucuri utile, pentru a obține astfel fursecuri fragede și aromate.
Iată recomandările noastre pentru a obține cele mai bune nuci de casă după rețeta tradițională.
CITEȘTE ȘI: Trucuri care te vor ajuta să gătești tarte delicioase – Exquis
Recomandări pentru a obține cele mai bune nuci de casă
Ingrediente pentru cojile de nuci:
- 350 g făină
- 70 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- 130 g unt 80% grăsime
- 3 linguri apă rece
- un praf de sare
- coaja rasă de la o lămâie
- vanilie
- 3 linguri zeamă de lămâie
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 2 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- un praf de sare
- 100 g ciocolată amăruie
- 150 g unt 80% grăsime
- 20 g cacao
Recomandări pentru a obține cele mai bune nuci de casă
Mod de preparare:
Începe prin a tăia untul cubulețe și așază-l într-un castron. Cerne pe deasupra făina și adaugă în castron sarea și zahărul pudră.
Cu ajutorul degetelor sau cu un procesor de bucătărie, amestecă untul cu făina până ce obții o compoziție cu consistență nisipoasă.
Adaugă apoi gălbenușul, coaja rasă de lămâie și vanilia, apoi fărâmițează din nou aluatul.
Pune apoi treptat apa rece în castron, lingură cu lingură, alături de zeama de lămâie, până ce obții un aluat compact.
Aluatul pentru cojile de nucă astfel obținut, se va înveli într-o folie de plastic și se va da la frigider să se odihnească pentru 20-30 de minute.
CITEȘTE ȘI: Știați că nucile au beneficii uimitoare asupra corpului nostru? – Exquis
Prepararea cremei:
Pune într-un bol metalic ouăle întregi alături de zahăr, sare și vanilie, așezat pe o oală în care fierbe puțină apă.
Bate bine amestecul apoi înlătură castronul de pe abur și adaugă în crema obținută ciocolata ruptă în bucăți.
Amestecă totul cu un tel, până ce crema se omogenizează.
Lasă crema de ciocolată să se răcorească pentru câteva ore până ce ajunge la temperatura camerei.
Untul se va scoate și el din frigider cu câteva ore înainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Bate unul cu mixerul până ce devine spumos, apoi adaugă peste acesta cacaoa.
Mixează pentru alte câteva minute, apoi adaugă peste acestea baza de cremă, lingură cu lingură.
Crema pentru nuci umplute se va da la rece pentru 1-2 ore.
Formarea cojilor de nuci
Formarea nucilor din aluat necesită o formă specială de nuci, pe care o poți găsi în orice magazin cu articole de bucătărie.
Pentru început, presa sau forma pentru nuci se curăță și se încinge bine pe flacăra de la aragaz.
Folosește apoi o pensulă pentru a o da cu ulei și șterge-o apoi cu un șervețel.
Formează apoi din aluat bile mici, cărora să le dai o formă ușor ovală sau poți alege forma în funcție de cavitățile formei de copt.
Presează cojile de nuci cu forma, apoi coace-le la foc mediu pe partea cu exteriorul timp de 2 minute, după care întoarce forma și mai coace-le pentru 3 minute la foc mic.
Cojile din aluat fraged se vor lăsa apoi la răcit pe o tavă.
Cu ajutorul unei lingurițe mici, poți umple nucile formate cu acea cremă fină de ciocolată preparată anterior.
Ia fiecare coajă de nucă, adaugă umplutura de cremă și închide nuca cu cealaltă jumătate.
Comentarii: