REVIEW

Recomandările producătorilor: Cum dezgheți frigiderul pentru ca acesta să aibă o viață cât mai lungă

Foto: Pinterest.com

Daca vrei ca frigiderul sa functioneze corect este nevoie, ca din cand in cand, sa il dezgheti, chiar daca are functie No Frost sau Frost Free.

Desi pare o treaba simpla, exista cateva reguli si recomandari de la producatori si de la specialistii din domeniul sigurantei alimentatiei publice, de care ar fi bine sa tii cont pentru ca aparatul tau sa aiba o viata cat mai lunga.

Metode de dezghetare a frigiderului

Operatiunea de dezghetare a frigiderului este una dintre acele treburi casnice obligatorii pentru buna functionare a aparatului, dar si pentru siguranta ca produsele inghetate mai sunt bune pentru consum. Iata cateva metode rapide si eficiente pentru dezghetarea frigiderului:

Lasa gheata sa se topeasca peste noapte

Cele mai periculoase bacterii se dezvolta la temperaturi de peste 8 grade Celsius si mai mici de 63 de grade Celsius. Acest interval este cunoscut sub numele de „Zona de Pericol” pentru ca favorizeaza aparitia si raspandirea microbilor, potrivit acasa.ro.

Dar, daca in congelatorul frigiderului ai alimente pe care vrei sa le mai pastrezi, este indicat sa nu lasi gheata sa se topeasca peste noapte, decat in anumite conditii.

Metoda dezghetarii peste noapte este indicata si atunci cand vrei sa dezgheti alimente pe care vrei sa le consumi a doua zi sau in cateva zile. Specialistii recomanda ca ele sa fie lasate la dezghetat in frigider, nu la temperatura camerei.

CITEȘTE SI: Nu neglija congelatorul: 5 tipuri de alimente pe care trebuie să le arunci chiar acum

Recipient cu apa fierbinte

Daca nu ai cum sa tii alimentele in conditii optime atat timp cat se dezgeata frigiderul poti sa sa folosesti un recipient cu apa fierbinte, pe care sa-l pui in congelator si apoi sa inchizi usa. Aburul va face ca gheata sa se topeasca natural in 30 de minute. Insa asta depinde si de cat de multa gheata s-a strans pe peretii frigiderului. Dar o data la 10 minute va trebui sa aduni gheata si sa schimbi recipientul cu apa fierbinte.

Pulverizator cu solutii speciale sau apa fierbinte

O alta metoda pentru a dezgheta rapid frigiderul este sa folosesti un pulverizator cu solutie speciala pentru accelerarea topirii ghetii. Dar poti opta si pentru un pulverizator cu apa fierbinte. Dupa aproximativ un sfert de ora, gheata va incepe sa se desprinda de pe peretii frigiderului sau ai congelatorului.

Cat de des trebuie sa dezgheti frigiderul

Dezghetarea frigiderului depinde de mai multi factori. Daca aparatul are functii ca No Frost, Frost Free, aceasta operatiune este necesara macar o data pe an, pentru igienizarea spatiului in care tii alimentele inghetate.

CITESTE SI: Cum să transformi apa de la robinet în apă potabilă de mare calitate

Daca ai un frigider care nu are functia de dezghetare automata, atunci este recomandat sa-l dezgheti o data pe luna sau chiar mai des, pentru a-si pastra randamentul si pentru a nu consuma mai mult curent electric decat ar trebui. Recomandarea specialistilor este ca stratul de gheata sa nu depaseasca 3-4 mm grosime.

Comentarii: