Poţi reinventa clasica reţetă de orez cu lapte. Budinca cremoasă de orez, cu vanilie şi scorţişoară, o pregăteşti la cuptor şi poate deveni desertul tău preferat!
Ingrediente
- 250 g orez alb
- 900 ml lapte gras
- 120 g zahăr
- 1 linguriţă extract de vanilie sau esenţă de vanilie
- 50 g unt topit
- 150 g smântână
- scorţişoară, pentru decor
CITEȘTE ȘI: Cei mai cunoscuți bucătari din lume se destăinuie: Ce mâncăruri preferă la ei acasă
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 150 de grade Celsius.
Speli orezul de mai multe ori până ce apa devine limpede. Ungi o tavă de cuptor din sticlă cu unt topit, apoi adaugi orezul, zahărul, smântâna şi torni peste ele laptele şi vanilia. Amesteci întreaga compoziţie, apoi presari scorţişoară, scrie clickpoftabuna.ro.
CITEȘTE ȘI: Cum congelezi pâinea ca să rămână PROASPĂTĂ până la 6 luni
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o aşezi pe raftul din mijloc al cuptorului. După 45-50 de minute, dai la o parte folia şi o mai laşi la cuptor încă o jumătate de oră sau încă o oră până se rumeneşte deasupra, iar budinca mai “zvâcneşte” doar în mijlocul ei.
Poftă bună!
Comentarii: