Regulile de aur pentru un ficat sănătos: Ce ne sfătuiește un medic. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru, îndeplinind rolul unui fel de filtru – curăță sângele de toxinele care pătrund în el prin alimente, toxine din mediu, aportul de medicamente, consumul de alcool și fumat.
Dr. Tatiana Zabalueva, nutriționist rus, ne împărtășește câteva sfaturi care vor ajuta la funcționarea normală a acestui organ și la curățarea lui corespunzătoare în mod natural.
Printre acestea se numără:
CITEȘTE ȘI: Alimentul care vindecă și regenerează ficatul
„Acest organ este principalul organ de detoxifiere al corpului nostru. El are și adjuncți în această activitate: rinichii, intestinele și sistemul limfatic. Aceștia sunt, de asemenea, responsabili pentru detoxifierea organismului. Dar ficatul face 90% din toată munca.
Corpul nostru nu are nevoie de o detoxifiere suplimentară dacă ficatul este sănătos. Dar dacă acest organ nu funcționează corect, impactul total cade asupra rinichilor, intestinelor și sistemului limfatic, iar aceste organe nu sunt pregătite să facă față dozei șoc de toxine pe care o primim din mediul înconjurător și din corpul nostru.
În acest sens, începem să ne confruntăm cu numeroase probleme legate de piele (eczeme, dermatită atopică), precum și cu oboseală cronică, miros neplăcut de transpirație, căderea părului, dureri de cap, probleme cu scaunul, chisturi, fibroame și chiar boli oncologice.
De aceea, merită să păstrăm acest organ în condiții optime și atunci va putea curăța organismul de toxine”, notează Dr. Tatyana Zabalueva.
Nutriționistul oferă următoarele sfaturi pentru purificarea corespunzătoare a organului comentat în mod natural.
„Beți un pahar de apă caldă dimineața, pe stomacul gol, și mențineți un regim de băutură pe tot parcursul zilei. Mâncați mai multe fibre. Legumele ajută, de asemenea, la curățarea intestinelor de toxine. În plus, dieta dumneavoastră ar trebui să conțină o cantitate suficientă de acizi grași sănătoși.
De asemenea, consumați proteine, dar nu în exces. Adăugați-le la fiecare masă pentru a îmbunătăți fluxul biliar, cum ar fi rucola, aproape toate tipurile de varză, coriandru, ceapă, usturoi, ridichi, ghimbir și afine.
CITEȘTE ȘI: Băutura care îți curăță ficatul de toxine: Te ajută să te simți mai proaspăt și mai energic
Includeți în dieta dumneavoastră alimente care au proprietăți antioxidante. Printre acestea se numără spanacul , lintea, nucile, ghimbirul și toate tipurile de varză.
Eliminați din dieta dumneavoastră alimentele care provoacă inflamații în organism: dulciurile, mâncarea de tip fast-food, alimentele procesate și alcoolul. Eliminați gustările, respectați cele 3 mese principale ale zilei”, ne sfătuiește dr. r. Tatiana Zabalueva, potrivit actualno.com.