X

Remedii naturale: Cum îți protejezi ficatul de substanțe dăunătoare, fără medicamente

Știi care sunt cele mai bune hepatoprotectoare naturale? Sănătatea ficatului depinde de stilul nostru de viață și obiceiurile personale.

Alimentația, odihna și exercițiile fizice stimulează sănătatea generală a organismului și, de asemenea, asigură o bună funcționare a ficatului. În ceea ce privește alimentația, anumite produse și suplimente te pot ajuta să își protejezi ficatul și să îi menții sănătatea.

Totodată, este esențial să eviți anumite obiceiuri nesănătoase. Consumul de alcool, subtanțele interzise și administrarea medicamentelor fără sfatul medicului se află printre cele mai dăunătoare elemente pentru ficat.

Pentru a-l proteja, este esențial să adopți un stil de viață cât mai sănătos, care să susțină nevoile organismului și, implicit, ale acestui organ esențial.

Hepatoprotectoare naturale

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie care sunt cele mai bune alimente, plante și suplimente pentru ficatul tău. Acestea ajută la regenerare, mențin sănătatea acestuia și contribuie la eliminarea toxinelor și substanțelor dăunătoare acumulate.

CITEȘTE ȘI: Nutrientul de care ficatul tău are nevoie cel mai mult:: Te protejează de boli hepatice și cancer

„Iată câteva alimente care vă ajută ficatul:

Cafea.

Această băutură delicioasă poate crește nivelul de antioxidanți din ficat și poate reduce riscul de boli ale ficatului

Ceai

Ceaiurile populare, cum ar fi ceaiul negru și cel verde, pot îmbunătăți nivelul enzimelor hepatice în rândul persoanelor cu boli hepatice și pot lupta împotriva stresului oxidativ.

Fructe de padure

Fructele sunt ambalate cu antioxidanți, care s-au dovedit a vă proteja ficatul de daune în diferite studii pe animale .

Suc de sfeclă roșie

Această băutură colorată conține compuși sănătoși, cum ar fi nitrații și antioxidanții, care vă pot ajuta să vă protejați ficatul de daunele oxidative. De asemenea, cercetările sugerează că sucul de sfeclă roșie poate crește enzimele naturale de detoxifiere a ficatului.

Nuci

Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase și substanțe nutritive, cum ar fi vitamina E. Studiile arată că suplimentarea cu vitamina E poate ajuta la scăderea riscului de boli hepatice.

Pește gras

Studiile arată că suplimentarea cu acizi grași omega-3, care se găsesc în mod natural în peștii grași, poate reduce grăsimea hepatică și poate îmbunătăți funcția enzimelor hepatice.

Mai jos sunt câteva plante și suplimente care pot stimula sănătatea ficatului:
Ciulinul de lapte. Această plantă conține compuși precum silibine, silicristină și siliandină, toate acestea putând ajuta regenerarea ficatului, reducând inflamația și îmbunătățind sănătatea ficatului în rândul celor cu afecțiuni hepatice.

Ginseng

Această plantă are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la protejarea împotriva afectării ficatului la persoanele cu boli hepatice grase nealcoolice.

Curcumă

Această plantă delicioasă are puternice proprietăți antiinflamatorii. Poate reduce inflamația ficatului și semnele de afectare a ficatului la persoanele cu afecțiuni hepatice.

CITEȘTE ȘI: Preparatul care reface ficatul, pancreasul și rinchii, ba chiar poate preveni diabetul

Ghimbir

Studiile arată că suplimentarea cu ghimbir poate reduce semnificativ semnele de inflamație hepatică și grăsimi hepatice la persoanele cu boală hepatică grasă nealcoolică, în comparație cu un tratament placebo.

Rădăcină de lemn dulce

Studiile arată că suplimentarea cu rădăcină de lemn dulce poate reduce semnele de afectare hepatică și inflamație la persoanele cu afecțiuni hepatice grase nealcoolice”, recomandă Dr. Vasi Rădulescu pe propriul blog.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro