SANATATE

Remediile naturale care ajută ficatul să se recupereze: Detoxifică, purifică și regenerează

bzi.ro

Unele ceaiuri și sucuri naturale cu proprietăți detoxifiante pot ajuta ficatul afectat de hepatită să se recupereze, dacă administrarea acestor remedii naturale este dublată de tratamentele prescrise de medic, care trebuie respectate întru totul.

În primul rând, tratamentul pentru hepatită prescris de medic trebuie urmat conform indicațiilor, pentru ca pacientul să se asigure că are cele mai bune șanse de a se recupera. În al doilea rând, orice supliment alimentar are pacientul de gând să ia, este necesar să ceară mai întâi sfatul medicului. Acest lucru este valabil în general pentru adminsitrarea oricăror suplimente, fie ele și din plante.

Remedii naturale pentru susținerea sănătății hepatice în caz de hepatite

Exemple de remedii naturale care pot fi eficiente pentru o mai bună sănătate a ficatului și care pot contribui la o mai bună funcționare a acestui organ sunt frunzele de ochiul-boului, tulpinile de țelină, anghinarea și păpădia. Administrarea remediilor naturale ar trebui să fie însoțită și de o alimentație adecvată, evitarea consumului de alcool și activitate fizică regulată, recomandă doc.ro.

CITEȘTE ȘI: Băutura care îți protejează ficatul: Poate să vindece infecția cu virusul hepatic B

Ceai de păpădie pentru hepatită

Păpădia reprezintă nu numai un ingredient bun de adăugat în salate, dar poate fi și un bun remediu natural pentru pacienții cu probleme ale ficatului. Păpădia are o acțiune detoxifiantă, ajută la regenerarea ficatului și la scăderea retenției hidrice.

Ai nevoie de:

  • 2 linguri de frunze uscate de păpădie
  • 1 cană apă

Preparare:

Păpădia se adaugă în apa care fierbe, apoi se stinge focul. Se acoperă și se lasă să stea timp de 10 minute, după care ceaiul se strecoară și se bea călduț. Cantitatea optimă este de trei căni pe zi.

Suc de tulpini de țelină cu lămâie pentru hepatită

Consumul tulpinilor de țelină ajută în tratamentul hepatitei datorită vitaminelor și flavonoizilor conținuți, este un bun diuretic și depurativ, cu efect detoxifiant, care, complementar tratamentului medical, ajută la consolidarea ficatului bolnav.

Ai nevoie de:

  • 1 tulpină de țelină
  • sucul de la 2 lămâi
  • 500 ml apă

Preparare:

Se taie țelina în bucăți și se amestecă într-un blender cu apa și sucul de lămâie, apoi se strecoară. Poți îndulci lichidul obținut cu puțină miere. Bea acest suc de trei ori pe zi.

Pentru a profita de toate proprietățile tulpinilor de țelină, poți trece o tulpină de țelină prin centrifuga robotului de bucătărie și poți bea sucul care rezultă. În acest caz, se consumă 3 tulpini de țelină pe zi, timp de câteva săptămâni, apoi se continuă cu consumul zilnic în cantități mai mici, în salate, la gustări, cu brânză de vaci.

Gustul și mirosul de țelină sunt de obicei intense, având în vedere uleiurile esențiale din conținutul acestei legume, care, împreună cu flavonoidele, vitaminele și mineralele fortifică apărarea sistemului imunitar și stimulează metabolismul. Alte modalități de a utiliza țelina este în supe, sufleuri, plăcinte și salate diverse.

Ceai de anghinare pentru hepatită

Anghinarea este un remediu clasic pentru problemele ficatului, care detoxifiază și purifică, util în multe dintre bolile hepatice. Ceaiul de anghinare poate fi administrat pe toată durata tratamentului medicamentos, dar și ca supliment zilnic, după mese.

Ai nevoie de:

  • 3 linguri uscate de frunze de anghinare
  • 1 litru de apă.

Preparare:

Se pun ingredientele într-un ibric mare și se fierb timp de câteva minute, apoi se acoperă ibricul și se lasă să se răcească, după care se strecoară; se beau 3 căni de ceai pe zi.

CITEȘTE ȘI: Ananasul, un adevărat medicament pentru ficat. Cum te scapă de toxine

Sirop de lămâie și ochiul-boului pentru pacienții cu hepatită

Un sirop eficient pentru hepatită poate fi făcut folosind o lămâie, frunze de ochiul boului (Callistephus chinensis) de la farmacie, mentă și miere; toate aceste ingrediente susțin regenerarea ficatului.

Ai nevoie de:

  • 1 lămâie cu coajă
  • 8-10 frunze de ochiul boului
  • 12 frunze de mentă, proaspete sau uscate
  • 1 cană de miere naturală, preferabil de salcâm

Preparare:

Se pun lămâia tocată și zeama rezultată, frunzele și menta, zdrobite, într-un castron și se amestecă bine. Se acoperă cu miere și se lasă să stea timp de 12 ore, după care se strecoară amestecul într-o sită, apăsând cu o lingură pentru a stoarce siropul rezultat, din care se administrează 3 linguri pe zi.

Comentarii: