NUTRITIE SANATATE

Remediu naturist: Planta care te ajută să elimini pietrele de la rinichi

trilulilu.ro

Remediu naturist cu proprietăți notabile. Te scapă de pietrele la rinichi. Pentru dizolvarea calculilor renali şi curăţarea rinichilor, încearcă această plantă.

Coriandrul are numeroase beneficii pentru sănătate, piele şi păr, fiind foarte utilă în infecţiile produse de ciuperci şi bacterii, dar şi în alergii, intoxicaţii alimentare, afecţiuni ale inimii. Această plantă este bogat în vitamina A şi C, complexul de vitamine B, fier, potasiu, cupru, zinc, magneziu.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile, importante pentru tratarea afecţiunilor stomacului. Ce plante sunt recomandate

Frunzele de coriandru ajutămla eliminarea toxinelor

Frunzele parfumate de coriandru ajută rinichii să filtreze sângele şi să elimine sărurile, toxinele şi deşeurile, iar pe bază de infuzie are efect diuretic. Pentru eliminarea pietrelor, este indicat să beți o cană de ceai de coriandru în fiecare zi. Dar nu doar atât. În timp ce apa clocotește, adăugați atât frunze de coriandru, cât și de pătrunjel pentru o variantă naturistă de tratare a acestei probleme.

Și Lidia Fecioru a recomandat acest remediu în timpul unei emisiuni ”Adevăruri ascunse”:

„Se iau 5-5 fire de pătrunjel verde și coriandru, tot verde. Se toacă mărunt, ca pentru pus la ciorbiță, și se pune într-o cratiță emaliată, obligatoriu, se toarnă un 1-1,5 l de apă. Punem acea cratiță la bain-marie într-o altă cratiță și fierbem 10 minute în acel abur, la foc încet. După ce am fiert chestia asta o lăsăm să se răcească, o separăm de plantă și o punem la frigider. Se bea câte 100 de grame pe stomacul gol dimineața și seara înainte de a mânca. Abia după jumătate de oră mâncăm ceva. Cei care au pietre vor observa că li se va colora urina”, a spus Lidia Fecioru când a prezentat rețeta.

Coriandrul curăţă şi detoxifică rinichii

Dar lista beneficiilor acestei plante nu se opreşte aici. Coriandrul mai este bun şi în indigestie, dureri reumatice, ulceraţiile gurii, umflarea picioarelor.

Coriandrul (Coriandrum sativum) este uşor de recunoscut prin mirosul lui deosebit. Planta folosită des în bucătărie, creşte pe toată întinderea Europei, Indiei şi Africii de Nord, atingând ușor înălțimea de 60 cm, potrivit adevarul.ro.

Reduce colesterolul

Mai mult, frunzele de coriandru conțin un compus numit coriandrin, care ajută la manipularea metabolismul lipidic prin reducerea nivelului de colesterol. Mai mult de atât, frunzele sunt ambalate cu antioxidanti, care ajută, de asemenea, să păstreze nivelul colesterolului sub control.

CITEȘTE ȘI: Condimentele folosite în funcție de TIPURILE de preparate

Cercetătorii au demonstrat că frunzele de coriandru reduc cantitățile de colesterol și trigliceride din corpul uman. Frunzele au un efect foarte puternic asupra modului în care organismul digeră alimentele și absoarbe grăsimile, ceea ce îl face un medicament perfect natural pentru a menține nivelul colesterolului sub control.

*Acest articol are caracter informativ și nu substituie consultul medical de specialitate.

Comentarii: