Rețetele din caietul bunicii rămân mereu cele mai bune de pregătit când vine vorba de o reuniune de familie sau pur și simplu o întâlnire între prieteni.
Aceste rulouri cu scorțișoară sau melci, în denumirea modernă au avut parte de toate aprecierile celor dragi.
CITEȘTE ȘI: Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune”
Ingrediente aluat:
Pentru umplut melcii:
Cum îi facem?
Pentru început vom pune făina într-un bol încăpător, iar în mijlocul ei vom face o gaură în care vom mărunți drojdia.
Adăugăm laptele călduț peste drojdie și lăsăm deoparte pentru 10 minute până aceasta se activează și crește.
Pasul următor va fi să adăugăm toate celelalte ingrediente: zahărul, praful de sare, untul topit și gălbenușurile.
Începem să frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mâini.
Apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru o oră.
CITEȘTE ȘI: Redescoperă gustul copilăriei cu această rețetă de budincă cremoasă cu orez, vanilie și scorțișoară
Cât timp dospește aluatul ne ocupăm de umplutura pentru melci.
Punem la un loc untul, zahărul și scorțișoara și le mixăm până avem un amestec omogen.
Când aluatul este dospit, îl întindem pe masa de lucru în formă de dreptunghi și îl ungem cu amestecul de unt și scorțișoară.
Rulăm apoi și tăiem aluatul în bucăți de 2 degete grosime.
Le punem pe foaie de copt și le mai lăsăm la dospit aproximativ 20 de minute, după care le băgăm în cuptor la 170 °C pentru 25 de minute.
Puteți prepara un topping pentru deasupra format din 50 ml frișcă lichidă, 100 g ciocolată albă și 100 g lapte condensat.
Va ieși o delicatese!