NUTRITIE

Rețeta care duce zacusca la următorul nivel. Care este ingredientul surpriză

bp.blogspot.com

Iubitorii gustului de zacuscă pot încerca o nouă varianată a îndrăgitului preparat. Din dovlecei, gogoşari, ceapă şi roşii, preparatul este de multe ori preferat în detrimentul reţetei clasice.

Ingrediente:

4 kg dovlecei

2 kg gogoşari roşii

2 kg roşii

500 g ceapă

500 ml ulei

frunze de ţelină şi pătrunjel

1 linguriţă cimbru

sare piper

4-5 căţei de usturoi

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună zacuscă de vinete: Reţetă delicioasă din Ardeal

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă şi se­minţe, îi tai în cubuleţe, îi sărezi după gust şi îi laşi o oră într-un vas acoperit. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai felii. Cureţi cea­pa şi gogoşarii, le tai în feliuţe şi le prăjeşti uşor în ulei. Adaugi restul ingredientelor şi fierbi zacusca 20 de minute. Pui zacusca în bor­cane cât e caldă, le capsezi şi mai fierbi 30 de minute la bain-marie, recomandă restaurantedelux.ro. Acoperi borcanele cu pături şi le laşi la răcit până a doua zi. O de­pozitezi în loc uscat.

Comentarii: