Iubitorii gustului de zacuscă pot încerca o nouă varianată a îndrăgitului preparat. Din dovlecei, gogoşari, ceapă şi roşii, preparatul este de multe ori preferat în detrimentul reţetei clasice.
Ingrediente:
4 kg dovlecei
2 kg gogoşari roşii
2 kg roşii
500 g ceapă
500 ml ulei
frunze de ţelină şi pătrunjel
1 linguriţă cimbru
sare piper
4-5 căţei de usturoi
CITEȘTE ȘI: Cea mai bună zacuscă de vinete: Reţetă delicioasă din Ardeal
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, îi tai în cubuleţe, îi sărezi după gust şi îi laşi o oră într-un vas acoperit. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai felii. Cureţi ceapa şi gogoşarii, le tai în feliuţe şi le prăjeşti uşor în ulei. Adaugi restul ingredientelor şi fierbi zacusca 20 de minute. Pui zacusca în borcane cât e caldă, le capsezi şi mai fierbi 30 de minute la bain-marie, recomandă restaurantedelux.ro. Acoperi borcanele cu pături şi le laşi la răcit până a doua zi. O depozitezi în loc uscat.
Comentarii: