Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că ceapa, care nu are un miros prea plăcut, este ingredient de bază pentru multe feluri de mâncare.
Uica Mihai spune că are o reţetă de salată care poate fi servită la diferite feluri de bază şi e delicioasă. Iată, mai jos, cum se prepară şi ce ingrediente se amestecă, potrivit adevarul.ro.
CITEȘTE ȘI: Ceapa este un SUPERALIMENT. Combate chiar bolile care omoară cei mai mulţi români
„Luaţi câteva cepe mari, întregi şi aruncaţi-le într-un vas cu apă clocotită. După trei minute, le scoateţi şi le aşezaţi să se scurgă şi să se răcească. Îndepărtaţi foile care se vor scoate foarte uşor şi tăiaţi cepele în rondele.
Amestecaţi rondelele de ceapă cu rondele de praz proaspăt, şi deasupra turnaţi un sos făcut după cum urmează:
două linguri de ulei, două linguri de oţet de mere, două linguri de muştar, două linguri de apă minerală, sucul de la o jumătate de lămâie mică, sare, piper, o linguriţă de zahăr.
CITEȘTE ȘI: NU mai arunca la gunoi cojile de ceapă! 13 boli pe care le poţi trata cu ajutorul lor
Amestecaţi salata, mai presăraţi deasupra verdeaţă tocată şi serviţi cu pâine proaspătă. Lângă puteţi să aveţi un fileu de peşte afumat şi un păhărel de răchie. Iar la urmă apă, că vinul se potriveşte ca nuca în perete”.
Comentarii: