O rețetă excelentă de vară ce nu trebuie ratată, mai ales dacă ai găsit creveți proaspeți. Spaghetele sunt printre cele mai simple și rapide mâncăruri care se pot prepara. Sunt sățioase, gustoase, iar în combinație cu fructele de mare sunt un adevărat deliciu.
CITEȘTE ȘI: Detaliile care pot face diferența între o porție de paste excelente și niște paste obișnuite
Ingrediente pentru 4 porții:
Mod de preparare:
Pentru a face sosul de lime, spală lime-urile în apă fierbinte și usucă-le bine coaja. Dă coaja lor printr-o răzătoare fină.
Apoi taie citricele în jumătate și stoarce sucul. Adaugă sucul și coaja într-un castron și amestecă cu uleiul de măsline.
Spală crevetele și usucă-le. Curăţă cepele și cățeii de usturoi. Toacă ceapa și usturoiul felii fine.
Spală pătrunjelul cu apă, usucă-l și toacă-l fin.
Spală și cealaltă lime în apă fierbinte, tai-o pe jumătate în lungime și apoi feliaz-o cât se poate de fin.
Gătește pastele în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet până când devin “al dente”. Scurge-le de apă.
Între timp, încălzeşte uleiul de măsline într-un wok. Pune ceapa împreună cu usturoiul la călit pentru aprox. 3-5 minute la foc mediu până devin la culoare maro auriu. Adăugă creveții și călește amestecând rapid pentru încă 1 minut. Toarnă supa de pui și lasă totul să fiarbă pentru aproximativ 3 minute.
CITEȘTE ȘI: Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant
Ia wok-ul de pe foc, adăugă pastele și amestecă totul ușor.
Lasă să se pătrundă aromele timp de 2-3 minute, adăugă feliile de lime, condimentează cu sare și piper și presară deasupra pătrunjelul înainte de servire.