Dacă e vară, atunci e sezonul ardeilor umpluți, motiv pentru care îți recomandăm să încerci această rețetă simplă cu carne de pui.
Ingrediente necesare:
- 15-16 ardei medii
- 100 g orez (cu bobul lung, de preferat)
- 500 g carne de pui tocată
- 2 cepe
- 1 ou
- mărar, piper, sare, cimbru – după gust
CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum să faci ardei copți fără prea multă mizerie, miros și timp pierdut
Ingrediente necesare pentru sos:
- 50 ml ulei
- 3 cepe medii
- 400 g piure de roșii (o conservă)
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Spală şi curăţă ardeii de seminţe și fă-le un căpăcel în zona codiței. Între timp, alege și spală orezul și toacă ceapa mărunt.
Se pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia de carne, potrivit eva.ro.
După asta, vei umple ardeii cu compoziția obținută și îi vei aranja într-o cratiţă, care poate fi introdusă mai târziu și la cuptor. Acoperă ardeii umpluți cu carne de pui cu apă călduţă şi lasă-i să fiarbă la foc potrivit.
CITEȘTE ȘI: STUDIU pe zeci de mii de persoane: Cum ajută ardeiul iute sănătatea cerebrovasculară
Curăţă ceapa și taie-o solzişori. Pune-o la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, adaugă piureul de roşii. Amestecă încet să nu se prindă.
Condimentează sosul cu sare, piper, busuioc după gust. Lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, mai bagă-i 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.
Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.
Comentarii: