Fiecare zi este o nouă provocare pentru doamnele care gătesc să găsească diferite feluri de măncare care să-i încânte pe cei dragi.
Vin astăzi în ajutorul dumneavoastră cu o rețetă de vinete în crustă crocantă de panko, parmezan, pesmet și ceapă crocantă.
Vinetele pot fi gătite în diferite feluri, dar vă asigur că preparate în acest mod vor deveni favoritele tuturor.
CITEȘTE ȘI: Gustarea delicioasă de vară: Cum prepari salata de vinete cu ardei copți
Rețeta domnească de vinete în panko
Ingrediente:
- 1 vânătă mai mare
- 3 ouă
- făină
- sare, piper
- 1 ceașcă panko
- 1 ceașcă pesmet
- 1 ceașcă parmezan ras
- 1 ceașcă fulgi de ceapă crocantă
- ulei pentru prăjit
Rețeta domnească de vinete în panko
Mod de preparare:
Vânăta o spălăm bine, apoi o tăiem felii subțiri și presărăm sare peste ele.
Feliile trebuie lesate măcar jumătate de ora cu sare.
Veți vedea că acestea vor lăsa apă și sarea se va scurge de pe ele.
Ouăle le batem spumă cu puțină sare și piper.
Într-un castron amestecăm panko cu parmezanul ras, pesmetul și fulgii de ceapă crocantă (îi găsiți în magazinele Lidl), pe care îi puteți mărunții într-un robot de bucătărie.
CITEȘTE ȘI: Cum păstrezi vinetele până le gătești: Chef Joseph Hadad dezvăluie secretul prospețimii
Urmează să trecem feliile de vânătă mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute și la final prin amestecul de panko.
Le prăjim în baie de ulei, la foc mediu, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Poftă mare!
Comentarii: