Paste „carbonara“ cu avocado
1 avocado mediu copt, curățat și cu sâmburele scos
zeama și coaja de la 1/2 lămâie
2-3 căței de usturoi, după gust
sare după gust
¼ cană ierburi proaspete (dacă ai busuioc verde jumătate busuioc și jumătate pătrunjel, sau doar pătrunjel)
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1/3 cană (70 g) nuci, prăjite și tocate
piper măcinat după gust
pătrunjel verde, pentru ornare
paste circa 225 g
CITEȘTE ȘI: Fettuccine, celebra rețetă de paste a lui Frank Sinatra. Cum se prepară
Paste la dietă? Rețeta recomandată de specialiști
Într-o oală cu apă cu sare fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, faci sosul punând zeama de lămâie (nu și coaja), usturoiul și uleiul de măsline în blender și faci o pastă moale. Adaugi și celelalte ingrediente, cu excepția nucilor, piperului, pătrunjelului pentru ornare, pastelor și cojii de lămâie.
Pasezi până pasta devine foarte moale și cremoasă. Când au fiert pastele, le treci printr-un jet de apă rece, le scurgi și le pui într-un vas de servire. Peste paste torni sosul și amesteci ca să se combine bine. Când servești, ornezi cu pătrunjel verde, piper, coaja de lămâie și nuci, potrivit clickpoftabuna.ro.